WordPress-guide

wp2

WordPress er et verktøy for å lage blogger og nettsider, og det er helt gratis. Denne WordPress-guiden passer både for absolutt nybegynnere som ønsker å lage sin første blogg, men også for et mer avansert bruk, det vil si deg som ønsker å installere WordPress på et webhotell eller på egen datamaskin.

WordPress er et publiseringssystem som er mer populært enn du kanskje tror. Det er også enkelt å lage en blogg med WordPress – du trenger ikke å kunne programmering eller koding.

Hva er egentlig WordPress?

WordPress er et publiseringssystem for å lage blogger/nettsider. Systemet består for det meste av PHP-filer, som lages med PHP-programmering, men du trenger absolutt ikke å kunne noe programmering. WordPress er såpass fleksibelt at det er både enkelt og komplisert – det er du som bestemmer.

Det betyr i praksis at WordPress er svært enkelt å bruke, hvis du velger å bruke kun innebygde funksjoner. Hvis du derimot har lyst å legge til flere funksjoner i WordPress, blir systemet mer komplisert, men dette er det altså du som bestemmer – les mer.

Hvordan sette i gang?

Spørsmålet som nybegynnere lurer på: Hvordan starte min første blogg med WordPress? WordPress finnes i to utgaver: WordPress.com og WordPress.org. Skal du starte din første blogg, bør du starte med WordPress.com.

Les også: WordPress COM vs ORG

Du kan kjøre WordPress.com direkte i nettleseren – du trenger ikke å installere noe. Les mer om WordPress.com i vår guide.

Hvem bruker WordPress?

WordPress var opprinnelig laget for å lage blogger, men kan i dag brukes til å lage en hvilken som helst nettside. Mange store aktører bruker faktisk WordPress for sine nettsder, for eksempel New York Times, CNN, eBay og Sony. Du finner en større liste på wordpress.com. WordPress publiserer i dag over 60 millioner nettsider over hele verden, ifølge Wikipedia. Rundt 1 av 5 nettsider på verdensbasis drives med WordPress ifølge tall fra nettstedet thenextweb.com fra juli 2013.

wordpress.com/stats finner du et kart som viser brukere av WordPress.com. På w3techs.com finner du statistikk over bruken av WordPress, også sammenlignet med andre typer publiseringsverktøy som Drupal og Joomla.

WordPress er ikke bare et verktøy for å lage blogger eller «vanlige» nettsider, men kan absolutt brukes som et komplett CMS-system («Content Management System»). Det er egentlig kun fantasien som setter grenser for hva WordPress kan brukes til, men det kan være fotoblogg, reisedagbok, en CV, eller en interesse du brenner for.

Men det beste ved WordPress er at alle kan bruke det, og det er gratis.

WordPress-guiden: Meny

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *