Slik deler du opp WordPress-innlegg

wp2

Har du et innlegg på WordPress-bloggen din som er blitt for langt, og har lyst å dele opp dette i flere deler? Her får du flere tips om akkurat dette.

Det er minst tre måter å løse dette på. Du kan legge en «Les mer»-lenke på et innlegg du har på hovedsiden i din blogg, da blir teksten på hovedsiden forkortet. Den andre måten er å legge inn en kode, flere ganger i et innlegg, og innlegget deles da opp hvor kodene er plassert. Den tredje muligheten er å opprette innleggene som normalt, men å lage en meny manuelt, som knytter sammen innleggene.

Les også: WordPress – tips og triks

Legg inn en «Les mer»-lenke

Ønsker du å opprette en «Les mer»-lenke på hovedsiden, finnes en egen funksjon for dette i WordPress. Lenken går da fra hovedsiden i bloggen til selve innlegget.

I redigeringsvinduet for et innlegg finner du en knapp som sier «Sett inn mer-skille» hvis du holder musen over knappen.

skille

Du kan plassere denne lenken hvor du ønsker, det vil si du velger selv hvor mye tekst som dukker opp på hovedsiden.

Hvis du er i tekst-modus i redigeringsverktøyet, altså HTML-modus, er det denne koden som brukes:

<!–more–>

For ordens skyld, noen WordPress-temaer har denne funksjonen innebygd, det vil si det legges inn en «Les mer»-lenke automatisk, men da har du ikke kontroll over plasseringen.

Del opp ett innlegg

Hvis du har et veldig langt innlegg, og ønsker å dele opp denne i flere deler, har du flere muligheter. Vi nevner her to alternative muligheter som kan brukes.

Den ene muligheten er å opprette flere innlegg, og organisere delingen manuelt. Hvis du for eksempel har tre deler, kan du kalle disse for del 1, del 2 og del 3, og lage en meny manuelt i hvert enkelt innlegg. Menyen består da av lenker til de andre innleggene. Dette kan oppleves som tungvint, men fordelen er at det er ryddig og fleksibelt. Fordelen er at du kan eventuelt legge til del 4 på et senere tidspunkt, og da er det enkelt å legge denne delen i menyen i etterkant.

Den andre muligheten er å legge inn følgende HTML-kode i innleggene:

<!–nextpage–>

Du plasserer da koden hvor innlegget skal slutte, og neste innlegg skal starte. Fordelen er at det er veldig raskt gjort å legge inn den ene koden etter hverandre på ulike steder i et langt innlegg – du kan legge så mange du bare vil. Ulempen med denne metoden er at du må bruke tekst-modus i redigeringsverktøyet i WordPress. Hvis du ikke er fortrolig med HTML, er ikke dette så god ide.

pages123

En annen ulempe med denne metoden er at du vil få opp menyen på engelsk og ikke på norsk, altså slik: «Pages 1-2-3», og så videre.

You may also like...

8 Responses

 1. Linda sier:

  Veldig nyttig informasjon. Men om man har et feridg tema med «Les mer», altså Read more, innebygget. Kan man få tilgang til å oversette det? Og hvor i alle dager gjør man det? Jeg skulle gjerne hatt den på norsk – ikke engelsk. Kan noen hjelpe meg med hvor jeg gjør dette? På forhånd tusen takk!

 2. Vegar sier:

  Hei!

  Har en wordpress-side, og har ordsky nederst på siden. Jeg kunne tenkt meg å hatt den på samme måte som her. Hvordan får man til det?

 3. melanie sier:

  Når «les mer» ligger på en button og du vil linke til en side, hvordan gjør en det. Det som er førinstallert er ankerfunksjonen, men får den ikke til å virke- heller ikke med plugin/utvidelser. [oc_button text=»Les videre» link=»#»]

  • Det er flere måter å gjøre dette på. Du kan bruke HTML, men jeg går ikke i detaljer her. Ellers så synes jeg det nye Gutenberg-redigeringsverktøyet er elendig og gir oss faktisk mindre kontroll over innholdet. Lykke til!

 4. Asle Lien sier:

  Hei – kjører WP på One.com – må innrømmer at jeg har problemer med å få til denne «les mer»-blokken. Hos meg heter for øvrig kun «mer» og ikke «Sett inn mer-skille» – dette har kanskje med en oppgradering som har vært gjort.
  Uansett, jeg klikker inn «mer»-knappen i egen blokk, og hvis jeg forstår dette riktig da, skal det teksten som kommer etter dette skjules, inntil men trykker på denne. Det skjer dessverre ikke hos meg. Når jeg publiserer så forsvinner hele blokken med «les mer.» Nå har jeg vel prøvd omtrent «alt» – uten å lykkes.

  Med vennlig hilsen Asle Lien

  • Jeg har jobbet ganske mye med webdesign og blokker i WordPress 5 er et helvete å jobbe med. Utviklerne påstår at blokkeren gir større frihet, men min personlige erfaring er det motsatte. Jeg har dessverre ikke et direkte svar på spørsmålet ditt, men jeg pleier å bruke en HTML-blokk for å løse begrensninger i WordPress 5.. Med HTML-koder får man friheten tilbake – det kan være lurt å lære HTML for å få bedre kontroll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *