Hvor gammel er PC-en din?

Hvordan kan du finne ut alderen på PC-en? Her får du en rekke tips.

Les også: Bli bedre kjent med PC-en din

Vi snakker altså om den datoen da PC-en ble startet for aller første gang.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Hvorfor?

Hvorfor er det nyttig å vite alderen på PC-en din? Det kan jo være flere grunner til dette. Den viktigste grunnen er kanskje å vite om PC-en din er såpass gammel at du trenger å kjøpe ny PC. Har du fått en brukt PC er jo dette spørsmålet enda viktigere.

Hvor gammelt er for gammelt, da? Det er mange som mener fem (5) år er høy alder på en PC, men dette er jo relativt. Hvis ikke du merker problemer med den, da kan du kanskje beholde den i ett eller to år til.

Slik gjør du det

Det er flere måte å finne ut alderen på PC-en din:

 • Systeminformasjon
  Skriv inn søkeordet systeminformasjon i søkevinduet i Windows og klikk på søkeresultatet systeminformasjon. Da får du opp et nytt vindu med detaljert informasjon om PC-en din. Deretter kan du google prosesseren for å finne ut datoen da denne prosessoren ble produsert.

 • Systeminfo.exe
  Skriv inn søkeordet CMD via søkevnduet i Windows. Klikk på ledetekst for å starte kommandoverktøyet og skriv inn systeminfo.exe og trykk på Enter-tasten. Da får du opp detaljert informasjon om PC-en din. Ved BIOS version finner du datoen PC-en var lagd.

 • Serial-nummeret
  På undersiden av PC-en skal du finner serial-nummeret for din PC og du kan bruke dette til å google produksjonsdatoen eventuelt søke på nettsiden til produsenten. Du kan også finne ut dette nummeret ved å skrive følgende via ledetekst (cmd) og trykke på Enter-tasten: wmic bios get serialnumber

 • Kvittering
  Har du kvitteringen for kjøp av en ny PC kan den fortelle deg når du kjøpe den. Det kan hende at du finner kvitteringen i dine e-poster.

Kilde: lifewire.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *