Picasa kan fortsatt lastes ned

picasa00

Picasa er et gratis program for organisering og redigering av digitale bilder. Google har egentlig sluttet å oppdatere dette programmet, men det kan fortsatt lastes ned og det fungerer fortsatt.

Les også: De beste fotoappene

Er du ute etter et bildeprogram som fortsatt oppdateres kan vi anbefale Faststone Image Viewer, ellers finner du flere alternativer i vår oversikt.

Picasa er ganske brukervennlig og har et grensesnitt som er enkelt å bli kjent med. Det er lett å bruke til å organisere bilder, og det er enkelt å legge ut bilder på nettet for deling. Programmet støtter også raw-filer.

Blant ulempene med Picasa er at det ikke har avanserte verktøy for redigering av bilder. Det mangler blant annet histogram for å se fordeling av mørke og lyse partier.

Google har sluttet å utvikler Picasa
Nå har Google dessverre kunngjort at Picasa ikke skal videreutvikles. Du kan fortsette å bruke programmet, men det blir ikke lenger oppdatert. Les mer i vår artikkel.

Last ned

Picasa kunne tidligere lastes ned fra picasa.google.com, men ikke lenger. Har du likevel lyst å laste ned og installere Picasa har du blant annet følgende alternativer. Begge alternativene gir samme resultat:

Du kan finne en eldre versjon av programmet på oldversion.com – den siste versjonen («Picasa Latest Version») er Picasa 3.9, her kan du laste ned programmet ved å klikke på «Download Now» under «Picasa Latest Version». Du må passe på å ikke klikke på reklamen som er på siden, fordi da laster du ned noe annet enn Picasa. Last ned installasjonsfilen, godta lisensavtalen, velg nedlastingsmappe og installer programmet.

Når du starter Picasa for første gang får du et valg om å søke etter bilder på hele datamaskinen. Deretter får du et vindu med konfigurering av bildevisning. Her kan du blant annet definere hvilke filtyper som Picasa skal være standardprogram for. Klikk på Fullfør når du er ferdig.

Picasa skanner automatisk datamaskinen din like etter installering og leter etter bilder, og organiserer bildene i virtuelle mapper. Du kan selv endre og justere organiseringen hvis du ønsker det. Programmet organiserer bildene virtuelt og det betyr at programmet berører ikke plassering av originalbildene.

Det er trygt å laste ned eldre versjoner

Du bruker programmet på eget ansvar, men for ordens skyld, det er helt trygt å laste ned eldre versjoner. Det du laster ned er original-programvare fra Google, men en eldre versjon. Programmet fungerer fortsatt for organisering og redigering av bilder, men programmet oppdateres ikke lenger og funksjonene Picasa Nettalbum og deling av bilder fungerer ikke lenger – du har ingen garanti for at det virker som det skal, men vi har prøvd versjon 3.9 og den fungerer.

Deling av bilder via Picasa

Denne delen av programmet Picasa fungerer ikke lenger, fordi Google har bestemt seg for å ikke videreutvikle programmet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.