Slik løser du Windows-problemer!

Dette er en guide om hvordan du kan fikse forskjellige problemer som du opplever med Windows/PC. Her finner du alt fra de enklere tipsene til de mer avanserte.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Vi har på denne siden samlet tips og gode råd som kan brukes til å fikse problemer i Windows. Mange av tipsene gjelder for Windows 10 eller Windows 11, men flere av tipsene gjelder uansett Windows-versjon.

Prøv dette først!

Før du gjør noe mer eller mindre dramatisk bør du prøve dette først:

 1. Start PC-en på nytt
  Det kan godt hende at problemet skyldes at noen programmer eller prosesser henger (de har låst seg). Derfor kan du prøve å starte PC-en på nytt for å se om det hjelper.

 2. Oppdatering er viktig
  Sørg for å holde Windows oppdatert. Har du Windows 10 eller Windows 11 skjer dette automatisk med mindre du har aktivt valgt å ikke oppdatere automatisk (anbefales ikke). Les mer i vår guide.

 3. Generell rydding
  Det kan absolutt lønne seg å ta en generell rydding i Windows, spesielt hvis det er stund siden du har ryddet. En stor mengde midlertidige filer som har samlet seg opp over tid er et eksempel på filer som kan skape problemer. Les mer i vår guide.

 4. Problemene kan skyldes virus
  Skann PC-en for skadelig programvare. Les mer i vår guide.

Tips for Windows-problemer!

Det er ganske mange forskjellige ting som kan gå galt med en PC eller Windows. Her får tips for ulike problemstillinger. Tipsene er ikke i noen spesiell orden:

 • Batteri-problemer
  Du får en rekke tips i vår guide om hvordan du kan få bedre batterilevetid i din bærbare PC.

 • Sjekk tilstanden til batteriet i PC-en
  Du kan sjekk om batteriet i PC-en er blitt for dårlig – les mer i vår guide

 • Driver-problemer
  Har du problemer med maskinvare er det drivere du skal oppdatere, men faktum er at i nyere Windows skjer dette mer eller mindre automatisk, det vil si Windows 10 og Windows 11 sørger som regel for å oppdatere drivere automatisk. Det finnes likevel tiltak du kan gjøre for å fikse dårlige drivere . Les mer i vår guide.

 • Lyden er borte
  Har PC-en mistet lyden? Du finner et tips i vår artikkel.

 • Problem med en enhet
  Har du problem med en enhet i PC-en din? Du finner en rekke tips i vår guide.

 • Har du glemt passordet ditt?
  Har du glemt noen av dine passord? Vi har løsningen! Dette gjelder både innloggingspassordet til Windows og andre passord du bruker på Internett. Les mer i vår guide.

 • Har du slettet filer ved et uhell?
  Har du slettet filer ved et uhell eller er filer av en annen grunn blitt borte? Du får hjelp i vår guide!.

 • Internett er borte
  Det finnes en rekke tiltak du kan gjøre hvis du opplever at internett er borte hjemme. Det første du bør gjøre er å slå av og på igjen modem og/eller ruter. Du finner flere forslag i vår guide.

 • Frigjør lagringsplass
  Dette gjelder brukere som har oppgradert til Windows 10 og som opplever at de har liten lagringsplass igjen på PC-en. Les mer om dette i vår guide.

 • Feilkoder i Windows
  Hva betyr feilkodene du får for eksempel ved blåskjerm? Du finner svaret i vår artikkel.

 • Innebygde verktøy i Windows
  Windows har en rekke innebygde verktøy som kan brukes til å reparere oppstarten, til å starte opp Windows i sikker modus, gå tilbake i tid med Windows, til å gå tilbake til tidligere Windows-versjon eller til å installere Windows på nytt. Les mer om disse verktøyene i vår guide.

 • PC-en starter ikke!
  Opplever du at PC-en rett og slett ikke starter eller at skjermen er svart? Du kan prøve noen av tipsene i vår guide om oppstartproblemer. Har du prøvd det meste uten at det hjelper kan Lazesoft Recovery Suite være en redning – les mer i vår guide.

Installer Windows på nytt

Dette er et alternativ du har når du har prøvd alt annet, nemlig å installere Windows på nytt. Dette skal gå uten tap av data, men du bør uansett ta sikkerhetskopi av viktige filer. Les mer om denne prosessen i vår guide: installer Windows på nytt.

PC til reparasjon?

Har du ikke lyst å fikse PC-en din selv? Da er det kanskje aktuelt å levere inn PC-en til reparasjon. Du får en rekke nyttige gode råd og tips i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *