Denne disken kan redde PC-en din

Hva kan du gjøre hvis PC-skjermen går i svart eller at du ikke kan logge deg på Windows? Vi presenterer her en alternativ løsning.

Les også: Tips som kan redde PC-en

Det finnes mange løsninger som kan brukes til å redde en PC som har krasjet eller som du ikke får tilgang til. Windows tilbyr verktøy som er innebygd. Du finner en beskrivelse av disse verktøyene i vår guide.

Lazesoft Recovery Suite er et gratis og brukervennlig alternativ.

Prøv dette først

Har du problemer med å starte PC-en in kan løsningen være enklere enn du tror. Du finner en rekke gode råd i vår guide.

Lazesoft Recovery Suite

Lazesoft Recovery Suite tilbyr flere kriseverktøy for Windows – du finner programmet på lazesoft.com. Klikk på Free Download Now-knappen og klikk videre på Download Now-knappen. Kjør installasjonsfilen (lsrshsetup.exe). Godta lisensavtalen og installer. Kjør programmet.

Du får nå følgende valg (du får fem fliser – du klikker på det som er aktuelt):

 • Burn CD/USB disk
  Du kan legge inn en CD/DVD/minnepinne i PC-en og kan lage en oppstartdisk med programmet. Programmet støtter forresten også DVD selv om dette valget ikke er oppgitt i vinduet. Du får et menyvalg hvor du kan velge å lage oppstartdisk med den samme Windows-versjonen som du har installert programmet, eller du kan velge en Windows-versjon fra en lang liste. Deretter kan du velge å brenne en CD/DVD, en USB-minnepinne eller du kan lage en ISO-fil. Klikk på start for å sette i gang. Dette vil ta litt tid (noen minutter), men det avhenger av hvor kraftig PC du har.

  Så er det bare å starte opp en PC med disken du nettopp har lagd. Du må nok trykke på en tast på tastaturet for å starte opp PC-en med en CD eller DVD. Dette er gjerne ESC eller F12.

  Du vil da få opp en meny som kan brukes til å reparere oppstart, gjenopprette eventuelle tapte filer, klone en disk eller resette Windows-passordet.

  I tillegg til dette får du tilgang til Windows File Manager, altså filutforsker. Denne kan du eventuelt bruke dersom du ønsker å redde filer fra en disk du ikke får tilgang til på en vanlig måte!

 • Windows Recovery
  Bruk denne funksjonen til å fikse problemer med oppstarten. Dette kan være forårsaket av korrupte filer eller virusinfeksjon.

 • Data Recovery
  Bruk denne funksjonen til å gjenopprette filer som du har slettet ved et uhell.

 • Disk Image & Clone
  Du kan ta sikkerhetskopi av hele harddisken eller partisjoner.

 • Password Recovery
  Du kan bruke denne funksjonen til å resette Windows-passordet hvis du har glemt det.

PC uten CD-ROM?

Har du en PC uten CD/DVD-stasjon kan du eventuelt kjøpe en ekstern stasjon og starte PC-en fra denne, eller du kan bruke en minnepinne.

Du finner en ekstern CD-ROM på klarna.com og prisjakt.no.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *