Se TV på PC-en din!

På denne siden finner du programvare og nettsteder som kan brukes til å se TV på nettet, gjerne direkte i nettleseren.

Les også: Filmstrømmetjenester

Alt forandrer seg med tiden – fenomenet «TV» er i ferd med å viskes ut. Vi kan nå se og høre på videoer (både direkte og i opptak) på flere forskjellige enheter uansett hvor vi befinner oss, ikke lenger bare i stua.

Det vi i utgangspunktet presenterer på denne siden er muligheten til å se tradisjonelle TV-kanaler på web, altså i nettleseren. Du kan også laste ned programvare som viser en oversikt over TV-stasjoner. Er du ute etter filmer som strømmes på nettet har vi en egen oversikt over dette.

NRK

NRK har en egen nettside med mulighet for å se på TV-programmer når du selv ønsker det via nettleseren din. Her finner du TV-programmer i forskjellige kategorier, inkludert filmer.

Kodi

Kodi er et alternativ, men for å kunne bruke Kodi for å se på TV-stasjoner på PC-en må du installere PVR-tillegg. Klikk på TV-menyen i Kodi og klikk videre på Enter add-on browser. Da får du en liste med 22 PVR-klienter. Du kan klikke på en av klientene og klikke videre på Install-knappen. Du kan deretter trykke på ESC-tasten for å få opp menyen for TV. Fra TV-menyen kan du klikke på Channels (dersom PVR-klienten fungerer).

Les også: Her finner du Kodi

Vi har testet denne muligheten og hos oss er PVR Demo Client den eneste som fungerer. Vær klar over at du må deaktivere en PVR-klient hvis ikke den fungerer (altså før du eventuelt aktiverer en annen klient) – dette gjør du ved å klikke på innstillings-ikonet og klikke videre på Add-ons og du kan deaktivere det (høyreklikk) du eventuelt har installert og velge en annen Add-on på den vanlige måten. Hvis du aktiverer flere PVR-klienter samtidig risikerer du at Kodi-programmet låser seg.

Strim

Strim.no er en tjeneste som samler norske og internasjonale serier, filmer og TV-kanaler i én strømmetjeneste. Du kan se filmer, serier og TV-kanaler på mobil, nettbrett, i nettleseren og på TV. Les mer i vår artikkel.

ProgDVB

ProgDVB er en gratis app som gir deg en oversikt over TV-stasjoner verden rundt. Du kan laste ned appen fra progdvb.com. Du finner gratisversjonen under «Free of charge» og appen er tilgjengelig for både 32-bit og 64-bit Windows. Les mer i vår artikkel.

Streema

Streema.com har en samling av TV-stasjoner verden rundt og tilrettelegger visning av de som er gratis på nettet. Du kan bla deg frem til TV-stasjoner i forskjellige land og byer. På forsiden presenteres de mest populære TV-stasjonene.

Sedirekte.com

Sedirekte.com er en norsk nettside som har en samling av direktelenker til TV-stasjoner som tilbyr visning av TV direkte i nettleseren. Her finner du en fin oversikt over både norske og utenlanske TV-stasjoner.

Viaway

Viaway er en app du laster ned gratis fra Microsoft Store og installerer på Windows 10. Denne appen tilbyr visning av TV-kanaler, filmer og TV-serier, podkaster og videoer, pluss radio på nettet. Du får opp en oversiktlig meny når appen er installert. Du kan for eksempel velge International TV. Deretter kan du for eksempel velge Discover By Language, English, English TV og News. Det virker i utgangspunktet som utvalget er ganske stort, men det er egentlig ikke det. Enkelte menyvalg har et større utvalg enn andre. English TV og News har et brukbart utvalg, mens du finner ikke mange norske TV-kanaler her. Denne tjenesten er jo gratis så det er bare å prøve. Les mer i vår artikkel.

YouTube

YouTube skal selvfølgelig være med i denne oversikten. Du finner ganske mange interessante kanalere, inkludert direktesendinger og filmer på YouTube. Les mer i vår guide.

Vimeo

Vimeo tilbyr mye videoinnhold på nettet. Du kan bla i innholdet på vimeo.com. Les mer i vår guide.

FirstOneTV

Denne tjenesten har dessverre blitt nedlagt.

Firstonetv.live er et nettsted som tilbyr visning av TV-stasjoner over hele verden. Denne tjenesten er Flash-basert og reklamefinansiert – du klikker på WATCH TV NOW-menyen og velger land og TV-stasjon. Du må eventuelt tillate å kjøre Flash, men dette er avhengig av hvilken nettleser du bruker. Du kan klikke på Skip ad-lenken når dette er aktuelt, for å se på den aktuelle TV-stasjonen. Les mer i vår artikkel.

Flere oversikter

Det finnes ganske mange muligheter for TV på nettet – her er noen alternativer:

  • Freeintertv.com gir en oversikt over TV-stasjoner verden rundt. Du kan blant annet se CNN, Sky News og BBC News.
  • Freeetv.com gir tilgang til TV-stasjoner i forskjellige kategorier og ulike land.
  • Tvweb360.tv gir tilgang til over 300 TV-kanaler. Du velger språk og land eller du kan velge en kategori.
  • WwiTV.com gir tilgang til tusenvis av TV-stasjoner verden rundt, direkte i nettleseren.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *