Den store filmstrømmeguiden

Det finnes etter hvert ganske mange nettsider som tilbyr strømming av filmer og TV-serier på nett. På denne siden får du en oversikt over tjenester Dataporten har omtalt.

Les også: Facebook-gruppe for filminteresserte

Her finner du en omtale av over 27 filmtjenester. Halvparten av tjenestene er helt gratis.

Netflix

Priser: 89, 109 og 159 NOK per måned.
Gratis prøve i en måned.

Netflix er den mest populære strømmetjenesten for film og TV-serier. Filmutvalget er bra for de fleste. Du finner gode tips i vår Netflix-guide.

Les også: Trikset som åpner Netflix-arkivet

Disney pluss

Pris: 69 NOK per måned. Økes til 89 NOK i februar.

Disney pluss er en tjeneste som først og fremst har filmer med superhelter, tegnefilmer og filmer fra Star Wars-serien. Les mer i vår artikkel.

Amazon Prime Video

Pris: 56 NOK per måned (finner ikke prisinformasjon?).
Gratis prøve i en måned.

Amazon Prime Video er et alternativ til Netflix, men filmutvalget er begrenset. Amazon Prime Video tilbyr blant annet en mulighet til å laste ned filmer for å se på det offline, det vil si uten at du trenger å være koblet til internett. Les mer i vår artikkel.

Plex

Pris: gratis

Plex er en tjeneste som tilbyr gratis TV og filmer. Les mer i vår artikkel.

Nettkino

Pris: 39 NOK til 125 NOK

Nettkino.no er et strømmetilbud mens kinoene er stengt. Les mer i vår artikkel.

YouTube

Pris: både gratis og fra 39 NOK til 199 NOK

YouTube tilbyr et stort utvalg av filmer, både filmer som er helt gratis og leie/kjøpefilmer for en pris fra 39 NOK til 199 NOK. Les mer i vår artikkel.

SF Anytime

Pris: rundt 29 NOK til 129 NOK per film.

SF Anytime tilbyr kjøp og leie av film på nett. Filmutvalget er overraskende godt. Les mer i vår vår artikkel.

HBO Nordic

Pris: 109 NOK per måned.
Gratis prøve i en måned.

HBO Nordic er en strømmetjeneste som først og fremst fokuserer på serier. Tjenesten tilbyr også visning av filmer, men utvalget er begrenset. Les mer i vår guide.

C More

Pris: 99 NOK per måned

C More er en strømmetjeneste for film og TV-serier. Filmutvalget er begrenset. Les mer i vår artikkel.

Strim

Pris: 129 NOK per måned

Strim.no er egentlig ikke en ren filmstrømmetjeneste, men tilbyr en TV-pakke som inkluderer blant annet film. Dette er et tilbud til deg som ikke har en pakke fra din TV-leverandør. Les mer i vår artikkel.

Telia Play

Dette er et tilbud for Telia-kunder

Telia Play er en tjeneste og en app som gjør at du kan se TV-innhold på en hvilken som helst enhet. Les mer i vår artikkel.

T-We

Dette er et tilbud for Telenor-kunder.

T-We er en strømmetjeneste fra Telenor. Les mer på telenor.no.

MUBI

Pris: 99 NOK per måned.
Gratis prøve i en uke.

MUBI er et interessant konsept som er annerledes enn mange andre film-tjenester. Filmutvalget på MUBI er faktisk bedre enn det Netflix har å by på, men MUBI viser kun deler av utvalget til enhver tid. Les mer i vår artikkel.

TubiTV

Pris: Gratis.

TubiTV er også en annerledes filmtjeneste, men den fokuserer på en spesiell type filmer. Liker du B-filmer og lavbudsjett-filmer er dette definitivt noe for deg. Denne tjenesten er gratis og du trenger ikke å registere deg. Les mer i vår artikkel.

Oldmovies

Prise: Gratis.

Old Movies er en app for Android som gjør det mulig å se gamle filmer helt gratis. Les mer i vår artikkel.

Rakuten TV

Pris: gratis

Rakuten TV er en tjeneste som tilbyr strømming av filmer, både gratis og filmer du må betale for. Les mer i vår artikkel.

Classic Cinema Online

Pris: Gratis.

Classiccinemaonline.com er en nettside for oss som liker gamle filmer. Denne nettsiden har ikke den store kvaliteten og den oppdateres sjelden, men liker du gamle filmer finner du en del godbiter her. Les mer i vår artikkel.

Retrovision Classic Movies

Pris: Gratis.

Retrovision Classic Movies er en nettside som tilbyr visning av klassiske filmer og kultfilmer. Du finner også klassiske TV-serier som enkeltepisoder av Bonanza, Dragnet og Lucy Ball. Denne tjenesten er gratis og reklamefinansiert. Les mer i vår artikkel.

Open Culture

Pris: Gratis.

Openculture.com tilbyr et stort utvalg av gamle filmklassikere. Les mer i vår guide.

Internet Archive

Pris: Gratis,

Internet Archive er en nettside som samler inn kulturstoff av ulike typer. Her kan du se på en rekke filmklassikere helt gratis direkte i nettleseren. Les mer i vår artikkel.

DocumentaryHeaven

Pris: Gratis

Documentaryheaven.com er en samling av dokumentarer som finnes på andre nettsteder som YouTube og Vimeo. Liker du dokumentarer er dette nettsteder å anbefale. Les mer i vår artikkel.

Blockbuster.no

Pris: fra 49 NOK for å leie én film.

Blockbuster.no er ikke abonnementtjeneste, men en tjeneste som gir deg en mulighet til å leie en film her og nå. Her finner mange populære filmer som har hatt premiere på kino for noen uker tilbake. Les mer i vår artikkel.

Viaplay

Pris: 119 NOK per måned.

Viaplay har et godt utvalg av populære og nyere filmer. Du betaler et fast beløp hver måned, men du kan også kjøpe filmer. Les mer i vår artikkel.

Viafree

Pris: gratis

Viafree er helt gratis, men her får du først og fremst TV-innhold. Les mer i vår artikkel

Filmarkivet.no

Pris: 39 NOK per måned for abonnement og 39 NOK for leie av enkeltfilmer.

Filmarkivet.no er en filmstrømmetjeneste som fokuserer på norsk film. Det er Norsk Film AS som er ansvarlig distributør for Filmarkivet. Les mer i vår artikkel.

Filmoteket

Pris: gratis hvis du har et lånekort på et bibliotek

Filmoteket.no er en tjeneste som gjør det mulig for deg å låne film fra biblioteket med ditt lånekort uten at du trenger å besøke biblioteket – filmen strømmes via internett. Les mer i vår artikkel.

TopDocumentaryFilms

Pris: gratis.

Topdocumentaryfilms.com er et godt alternativ for deg som liker dokumentarer. Nettstedet startet i 2007 som en blogg drevet av én person, men per i dag er det flere som kvalitetssikrer og vedlikeholder nettstedet. Dette nettstedet tilbyr dokumentarer som er lenket til andre nettsteder som YouTube. Les mer i vår artikkel.

Oversikt over tjenestene

Ønsker du å få en oversikt over de forskjellige tjenestene og hvilke filmer de har å by på kan du bruke JustWatch eller Playpilot.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.