Filmarkivet fokuserer på norske filmer

Det finnes ganske mange nettsider som tilbyr strømming av filmer og TV-serier på nett. Filmarkivet er et norsk alternativ som fokuserer på norske filmer.

Les også: Filmstrømmetjenester

Filmarkivet

Filmarkivet.no er en filmstrømmetjeneste som fokuserer på norsk film. Det er Norgesfilm AS som er ansvarlig distributør for Filmarkivet.

Les også: Filmoteket tilbyr gratis film

Prisen for abonnement er 39 NOK per måned og prisen for leie av enkeltfilmer er 39 NOK. En del filmer er kun tilgjengelig som leie for enkeltfilmer, det vil si de inngår ikke i abonnementet. For å se en film må du først opprette en brukerkonto og deretter velge om du ønsker å abonnere på en film eller leie film enkeltvis.

Filmene i Filmarkivet kan avspilles både på PC og Mac, samt nettbrett og smarttelefoner på iOS og Android-plattformene. Du kan kople PC/ Mac til prosjektor, storskjerm eller TV for visning.

Filmutvalget

Filmarkivet fokuserer på norske filmer. Vi ser at tjenesten tilbyr filmer som Thelma, Børning, Børning 2, Salmer fra kjøkkenet, Secondløitnanten, Kongens Tale, Amundsen og Herman. Du finner filmer fra den norske filmarven. Denne tjenesten har ikke bare norske filmer. Vi ser for eksempel at den har filmer som Magnolia, Fellinis 8 1/2, The Imitation Game og Autopsy of Jane Doe.

Du kan bla i filmene på filmarkivet.no.

Søkemulighet

Du finner en søkefunksjon på filmarkivet.no. Du kan søke etter tittel, medvirkende, produksjonsår og land. Du kan filtrere søket med kategori, sjanger og periode. Det som blant annet mangler her er en kategori som viser populære filmer.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *