Picasa kan fortsatt lastes ned
Picasa er et gratis program for organisering og redigering av digitale bilder. Google har egentlig sluttet å oppdatere dette programmet, men det kan fortsatt lastes ned og det fungerer fortsatt.

Les også: Fotoapper for alle

Er du ute etter et bildeprogram som fortsatt oppdateres kan vi anbefale Faststone Image Viewer, ellers finner du flere alternativer i vår oversikt.

Picasa er ganske brukervennlig og har et grensesnitt som er enkelt å bli kjent med. Det er lett å bruke til å organisere bilder, og det er enkelt å legge ut bilder på nettet for deling. Programmet støtter også raw-filer.

Blant ulempene med Picasa er at det ikke har avanserte verktøy for redigering av bilder. Det mangler blant annet histogram for å se fordeling av mørke og lyse partier.

Google har sluttet å oppdatere Picasa

Nå har Google dessverre kunngjort at Picasa ikke skal videreutvikles. Du kan fortsette å bruke programmet, men det blir ikke lenger oppdatert.

Last ned

Picasa kunne tidligere lastes ned fra picasa.google.com, men ikke lenger. Har du likevel lyst å laste ned og installere Picasa finnes det likevel muligheter.

Du kan finne en eldre versjon av programmet på oldversion.com – den siste versjonen («Picasa Latest Version») er Picasa 3.9, her kan du laste ned programmet ved å klikke på «Download Now» under «Picasa Latest Version» og «Download Now» på neste side. Vi har selv lastet ned og prøvd denne versjonen og den fungerer utmerket!

Du må imidlertid passe på å ikke klikke på reklamen som er på siden, fordi da laster du ned noe annet enn Picasa. Du får opp en ny side med mer reklame – her skal du klikke på «Download Now» og her skal du igjen være oppmerksom på å ikke klikke på reklamen. Last ned installasjonsfilen, godta lisensavtalen, velg nedlastingsmappe og installer programmet.

Vær oppmerksom på det siste programvinduet som dukker opp i installasjonsveiviseren. Her blir du blant annet bedt om å sende anonymbrukerstatistikk til Google. Husk å fjerne hakene ved valgene du ønsker at ikke skal aktiveres.

Når du starter Picasa for første gang får du et valg om å søke etter bilder på hele datamaskinen. Deretter får du et vindu med konfigurering av bildevisning. Her kan du blant annet definere hvilke filtyper som Picasa skal være standardprogram for. Klikk på Fullfør når du er ferdig.

Picasa skanner automatisk datamaskinen din like etter installering og leter etter bilder, og organiserer bildene i virtuelle mapper. Du kan selv endre og justere organiseringen hvis du ønsker det. Programmet organiserer bildene virtuelt og det betyr at programmet berører ikke plassering av originalbildene.

Det er trygt å laste ned eldre versjoner

Du bruker programmet på eget ansvar, men for ordens skyld, det er helt trygt å laste ned eldre versjoner. Det du laster ned er original-programvare fra Google, men en eldre versjon. Programmet fungerer fortsatt for organisering og redigering av bilder, men programmet oppdateres ikke lenger og funksjonene Picasa Nettalbum og deling av bilder fungerer ikke lenger – du har ingen garanti for at det virker som det skal, men vi har prøvd versjon 3.9 og den fungerer.

You may also like...

12 Responses

 1. Ingunn Haugen sier:

  Eg har bilder i picasa men vil fjerne desse over i onedrive. Går dette?

 2. Hei!

  Jeg har byttet lap-top.fra Toshiba til hp.

  Alle bilder fra min forrige laptop er downloaded ca. 22 mars. Nå i et stort rot!
  Mine bilder så tidligere i Toshiba lap-toppen. Disse bildene var organiserte i Picasa tidligere.
  Finnes de fortsatt et eller annet sted hos dere?

  Mvh Grethe.

 3. Torunn sier:

  Jeg mener å ha brukt Picasa for flere år siden til å laste ned bilder. Mitt nav er Torunn Sagnes. Min e-postadresser: torunn@korgen.no. Er det noen mulighet for at dere kan hjelpe meg. Klarer ikke finne bildene.

 4. Elisabeth sier:

  Takk for link 🙂 Jeg har et problem med raw-filer. Bildene får et lilla lag over seg. Er det noen innstillinger jeg ikke har forstått?

 5. Eigil Karoliussen sier:

  Har brukt Picasa i mange år. Nå får jeg kopiert fra mitt kamera, men hvordan kommer jeg videre så det havner i sortert etter dato i den kronologiske listen?

 6. Morten.S.Fjøsne sier:

  Hei.
  Jeg har tusenvis av bilder på Picasa. Nå oppdager jeg at jeg ikke kommer inn på Picasa på min macbook. Hva gjør jeg for å finne igjen disse bildene?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *