På Filmoteket kan du se filmene gratis

Filmoteket er en tjeneste som leveres og driftes av Norgesfilm AS som også står bak Filmarkivet.

Les også: Filmarkivet

Film fra biblioteket

Filmoteket.no er en tjeneste som gjør det mulig for deg å låne film fra biblioteket med ditt lånekort uten at du trenger å besøke biblioteket – filmen strømmes via internett. På filmoteket.no finner du en oversikt over hvilke bibliotek som er tilknyttet tjenesten.

Les også: Filmstrømmetjenester

Her finner du blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer.

Videre finner du klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere («storselgere»), men du finner også smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon og i samarbeid med bibliotekene.

Slik ser du film

Du oppretter først en konto på Filmoteket og må logge deg inn på tjenesten for å se en film. Dersom ditt bibliotek er tilknyttet tjenesten kan du låne film via lånekortet ditt. Du kan se filmen så mange ganger du vil i løpet av de neste 48 timene. Det er biblioteket ditt som bestemmer antall lån du kan gjøre pr. måned. Filmene kan strømmes til alle plattformer.

På Min side registrerer låntaker lånekortet og har til enhver tid full oversikt over sine favoritter, lånehistorikk og antall brukte og gjenstående lån inneværende måned.

Dersom du ikke har lånekort, kan du enkelt skaffe dette digitalt eller ved å oppsøke ditt lokale bibliotek.

Du finner Filmoteket på filmoteket.no.

Kilde: filmoteket.no.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *