Bli kvitt reklame i Windows 10!

Mange brukere av Windows 10 plages av reklame på ulike steder i systemet. Microsoft kaller slik reklame for forslag, men det er bare en måte å rettferdiggjøre reklamen.

Les også: Windows-triksene

For ordens skyld, denne reklamen vises kun i Windows 10 Home og ikke i Windows 10 Pro. Den gode nyheten er at du kan faktisk velge å bli kvitt reklamen som dukker opp på forskjellige steder i Windows 10. Vi forteller deg hvordan du gjør det!

Reklamen vises fortsatt

Du har en mulighet til å si nei til annonse-ID under oppsett, installasjon eller oppgradering til Windows 10, men det viser seg at reklamen ikke er borte. Dette med annonse-ID betyr bare at reklamen skal være tilpasset. Du må med andre ord gjøre ekstra tiltak for å fjerne den.

Filutforsker

Slik blokkerer du reklame i filutforsker:

  1. Kjør filutforsker.
  2. Klikk på «Visning» i menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på «Alternativer» lengst til høyre i filutforsker-vinduet.
  4. Klikk på «Endre mappe-og søkealternativer».
  5. Klikk på Vis-fanen.
  6. Bla i «Avanserte innstillinger» og fjern haken ved «Vis varsler fra synkroniseringsleverandør».
  7. Klikk på OK-knappen for å bekrefte valget.

Denne endringen gjelder i utgangspunktet nettlagringstjenesten OneDrive, men skal også gjelde andre lignende tjenester.

Avansert mulighet
Det finnes også en mulighet som blokkerer flere typer reklame i filutforsker. Denne muligheten innebærer imidlertid å gjøre endringer i registeret i Windows og dette bør du absolutt ikke gjøre hvis du ikke er hundre prosent sikker på hva du driver med. Registreret i Windows er nemlig livsfarlig å jobbe med fordi du har ikke en enkel angremulighet hvis du gjør feil her.

Les også: Innføring i registerredigering

Hvis du likevel ønsker å gjøre dette kan du kjøre registerredigering ved å søke etter regedit via søkevinduet i Windows og trykk på Enter-tasten for å åpne programmet.

Naviger deg frem til følgende sted i registeret:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Explorer\Advanced

Finne frem «ShowSyncProviderNotifications» på høyre siden, dobbeltklikk på den og gi den verdien 0 for å deaktivere denne funksjonen.

Startmenyen

Startmenyen i Windows 10 kan også finne på å vise reklame. Slik blokkerer du denne reklamen: Klikk på Startknappen og velg Innstillinger, Personalisering og Start. Her kan du deaktivere «Vis forslag av og til på Start-menyen».

Reklame generelt i Windows

Du kan fjerne reklame som dukker opp på ulike steder i Windows, for eksempel på oppgavelinjen. Dette gjør du via Start, Innstillinger, System, Varslinger og handlinger. Her kan du slå av «Få tips, triks og forslag mens du bruker Windows».

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *