Tips for deg som har hjemmekontor

Det er mange som har muligheten til å velge å jobbe på hjemmekontor.

Les også: Slik sikrer du hjemmekontoret

Det er kanskje ikke alle som tenker på det, men ting er annerledes hjemme sammenlignet med på en arbeidsplass. Et eksempel på dette er internt nettverk som gjerne er raskere og mer sikkert enn hjemmenettverket.

Les også: Slik får du raskere PC
Les også: Slik får du raskere internett hjemme

Derfor kan det være lurt å ta forholdsregler. Denne guiden fokuserer på sikkerhet og hvordan du kan gjøre nettverket og PC-raskere.

Les også: Nyttige apper for hjemmekontoret

God råd og tips

Dette er en liste over ting som kan være lurt å tenke på hvis du har hjemmekontor:

 • Husk å ta pauser fra PC-en. Hvis du trenger påminnelser på å ta pauser anbefaler vi en app som kan hjelpe deg – les mer i vår artikkel.

 • Det er ikke alle som tenker på det, men du bruker et annet nettverk og en annen internett-kobling enn det du bruker på en arbeidsplass. Sikkerheten kan reduseres hvis du for eksempel bruker gammelt utstyr. Sørg for å bruke oppdatert datautstyr og operativsystem. Bruker du en PC med Windows bør det være Windows 10 som holder seg oppdatert automatisk.

 • Det finnes en rekke tiltak som kan brukes til å gjøre hjemmenettverket ditt raskere. Du finner en rekke gode tips i vår guide

 • Sørg for å bruke passord som er sikkert nok. Les mer i vår artikkel. Bruk gjerne en form for 2-faktor autentisering, for eksempel både passord og en kode for eksempel via SMS.

 • Unngå å koble tilfeldige eksterne enheter til PC-en mens du har hjemmekontor. Dette gjelder spesielt minnepinner som kan ha skadevare.

 • Du bør være forsiktig med hvilke nettsider du besøker og hva du laster ned og installerer av gratisvare. Slik aktivitet hører ikke med hvis du jobber hjemmefra, med mindre det har direkte med jobben å gjøre. Slik ting reduserer sikkerheten. Det ideelle er å bruke egen PC for jobb og en annen for privatbruk.

 • Hjemmenettverket bør være lukket og godt sikret. Naboen bør ikke ha tilgang til dette nettverket!

 • Dersom du jobber med sensitiv informasjon bør du vurdere å kryptere data. Les mer i vår artikkel.

 • Bruk gjerne en VPN-løsning i hjemmekontoret.

 • Du kan bruke nettverkskabel (av typen Cat5e) mellom ruteren og PC-en din. Dette vil meget sannsynligvis føre til at du får raskere internett, fordi at det er den trådløse ruteren som ofte er flaskehalsen når det gjelder hastigheten på nettet. Du kan sjekke hastigheten via vår guide.

 • Trenger du en app for å måle tiden du bruker på en oppgave kan du bruke Clockify eller Grindstone. Trenger du tips om hvordan du kan bruke tiden bedre finner du en rekke tips i vår guide.

Kilde: nsm.stat.no.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *