Bruk tiden mer effektivt!

Trenger du verktøy for å utnytte tiden bedre? På denne siden finner du forskjellige metoder og apper som kan gjøre hverdagen enklere og mer effektiv på ulike måter.

Les også: Nyttige apper

Kalendere og planleggere

Trenger du verktøy for å planlegge hverdagen? Du finner mange planleggere, kalendere og gjøremålslister som kan brukes til å gjøre året mer produktivt. Les mer i vår guide.

Notisblokk

Dette tipset er for deg som synes at det enkle er ofte det beste. Notisblokk er nemlig undervurdert som et verktøy. Les mer i vår artikkel.

Evernote

Evernote er en tjeneste (og en app) som tar vare på både digitale notater og interessant stoff du finner på nettet, og setter dette i system slik at det er lett å finne frem når du trenger det. Les mer i vår guide.

Obsidian

Obsidian er for deg som liker digitale notater. Les mer i vår artikkel.

OneNote

Microsoft OneNote er en app for notater og samling av informasjon, både for enkeltbrukere og for flerbruker-samarbeid. Du finner OneNote på onenote.com.

Microsoft To-Do

Microsoft har laget en gjøremålsliste som programvaregiganten kaller for Microsoft To-Do. Du finner den på vmicrosoft.com.

Clockify

Clockify er en app som kan brukes til å måle hvor lang tid du bruker på en oppgave. Les mer i vår artikkel.

GTD

Getting Things Done (GTD) er en metode for personlig produktivitet som går ut på å tømme hodet for ideer og potensielle forpliktelser. Deretter må man beslutte hva hver enkelt ting betyr og hva man skal gjøre, om noe, og parkere resultat i kalenderen eller på lister. Man må så se på kalender og lister ofte nok til å bevare oversikten. Så kan man bruke kalenderen og lister til å utføre ting man har besluttet seg til.

GTD består av følgende trinn:

  1. Samle
  2. Behandle
  3. Organisere
  4. Revidere
  5. Utføre

Hjemmesiden for GTD finner du på gettingthingsdone.com.

Selskapet produktivNorge skal være det eneste selskapet i norden som har sertifiserte GTD-instruktører blant sine ansatte.

Pomodoro-teknikken

I 1992 utviklet Francesco Cirillo en metode for å disponere tid som han kaller Pomodoro-teknikken. Francesco Cirillo utviklet et system av 25 minutter og fem minutter pause. Han fant at denne teknikken, som han oppkalt etter timeren i form av en tomat «pomodoro» fungerte veldig bra for ham. Han erkjente at systemet kan også være nyttig for andre, og markedsføres teknologien gjennom sin bok «The Pomodoro Technique». Teknikken ble stadig mer brukt i profesjonelle team.

Teknikken går i korte trekk ut på at du jobber kun med en enkelt aktivitet om gangen. På morgenen setter du deg ned med et papir og skriver ned punkt for punkt alt som skulle vært gjort. Prioriter så de punktene som er viktigst og haster aller mest den dagen.

Du kan les mer om teknikken på Wikipedia.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *