Notisblokk er undervurdert

Notisblokk er programvare som har vært innebygd i Windows helt siden Windows 1.0, men det er kanskje ikke mange som har oppdaget nytteverdien.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Notisblokk har selvfølgelig ikke like mange funksjoner som for eksempel Microsoft Word, men Notisblokk har flere egenskaper som gjør denne programvare svært attraktiv.

Fordeler med Notisblokk

Dette er noen av fordelene med Notisblokk i Windows:

  • Lett å kjøre, raskt og enkelt å bruke. Notisblokk er uavhengig av andre programmer, databaser eller biblioteker som må kjøre samtidig og derfor er det så lynraskt. Det er faktisk en lettelse å kunne bruke et program som ikke er overfylt av menyer, funksjoner, dilldall og fancy utseende.

  • Kan brukes til å skrive enkle notater, for eksempel huskeliste, handleliste og gjøremålsliste. Du har da rett og slett ikke behov for avanserte funksjoner, men dette er selvfølgelig en vanesak. Det enkle er ofte det beste.

  • Notisblokk bruker ren tekst og kan derfor brukes som et verktøy til å fjerne tekstformatering, fordi Notisblokk er nøytral. Har du et dokument med tung tekstformatering, men at du kun er interessert i teksten, kan du bare kopiere teksten og lime inn i Notisblokk og all tekstformatering fjernes.

Dette er selvfølgelig spørsmål om vaner. Undertegnede har brukt Notisblokk i mange år for enkle notater for ulike typer huskelister. Det enkle er ofte det beste.

Ulemper med Notisblokk

Naturlig nok har Notisblokk mange ulemper. Det ligger i sakens natur at et såpass enkelt program ikke passer for alle tekstoppgaver. Notisblokk mangler blant annet avansert tekstformatering, nettskyforbindelse, god søkefunksjon og kryptering, bare å for nevne noe. Bruker du Notisblokk kun for enkle notater så har du uansett ikke behov for dette.

Behov for mer avansert?

Har du behov for avansert app for tekst kan vi anbefale Notepad++. Er du ute etter fleksibelt system for å organisere notater bør du prøve Obsidian.

Kilder: Wikipedia, howtogeek.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *