Slik redder du tapte bilder og andre filer

Mange av oss har dessverre opplevd dette – vi sletter filer som vi senere angrer på, eller at filer av en eller annen grunn er blitt borte. Det finnes heldigvis verktøy som kan redde dagen.

Les også: Slik løser du Windows-problemer
På denne siden finner du alternativer som kan hjelpe deg med å gjenopprette filer du har tapt. Vi starter med den enkleste metoden, nemlig programmet Recuva, og avslutter med den vanskeligste og det er Photorec. TestDisk bruker du kun hvis du har tapt en hel partisjon.

Prøv dette først

Er du heldig kan det godt hende at de slettede filene ligger i Papirkurven i Windows. Da er det bare å åpne Papirkurven og velge å gjenopprette alle elementer. Har du sikkerhetskopiert filene tidligere kan du gjenopprette filene.

Recuva

Opplever du at filer er blitt slettet bør du absolutt starte med dette programmet, fordi det er det mest brukervennlige. Dette er en type programvare du i utgangspunktet ikke ønsker at du hadde behov for, men som du setter utrolig stor pris på at de finnes når du trenger dem. I den forstand kan det sammenlignes med antivirus og backup-programmer. Les mer om Recuva i vår guide.

NirSoft

Utvikleren som kaller seg for NirSoft har laget programmene ShadowCopyView og PreviousFileRecovery og disse kan brukes til å prøve å redde slettede filer. Disse programmene fungerer kun hvis du har aktivert skyggekopier i Windows og det gjør at du kan gjenopprette tidligere versjoner av filer. Les mer om disse programmene i vår artikkel.

Photorec

Photorec er et gratis program som kan brukes til å gjenopprette alle typer filer fra alle typer lagringsplasser, inkludert harddisker og minnekort fra kameraer. Det positive med Photorec er at programmet ignorere filsystemet og baserer søket på dataen direkte. Dette betyr i praksis at Photorec kan gjenopprette filer fra lagringsenheter som er blitt skadet eller formatert. Les mer om Photorec i vår guide.

TestDisk

TestDisk er et gratis program som er basert på åpen kildekode og som kan brukes til å gjenopprette tapte partisjoner og kan også brukes til å redde disker som ikke lenger er oppstartbare. Dette programmet er laget av samme utviklerne som Photorec og brukes kun hvis de tapte filene ligger på tapt partisjon. Les mer om TestDisk i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *