Windows-problemer? Her får du hjelp!


Dette er en guide om hvordan du kan fikse forskjellige problemer som du opplever med Windows/PC. Her finner du alt fra de enklere tipsene til de mer avanserte.

Les også: Windows 10-triksene

Vi har på denne siden samlet tips og gode råd som kan brukes til å fikse problemer i Windows. Mange av tipsene gjelder for Windows 10, men flere av tipsene gjelder uansett Windows-versjon.

Prøv dette først!

Før du gjør noe mer eller mindre dramatisk bør du prøve dette først:

 1. Start PC-en på nytt
  Det kan godt hende at problemet skyldes at noen programmer eller prosesser henger (de har låst seg). Derfor kan du prøve å starte PC-en på nytt for å se om det hjelper. Du finner også tips i vår guide hvis apper har låst seg.
 2. Oppdatering er viktig
  Sørg for å holde Windows oppdatert. Har du Windows 10 skjer dette automatisk. Les mer i vår guide.
 3. Generell rydding
  Det kan absolutt lønne seg å ta en generell rydding i Windows, spesielt hvis det er stund siden du har ryddet. En stor mengde midlertidige filer som har samlet seg opp over tid er et eksempel på filer som kan skape problemer. Les mer i vår guide.
 4. Problemene kan skyldes virus
  Skann PC-en for skadelig programvare. Les mer i vår guide.

Slik fikser du Windows-problemer!

Det er ganske mange forskjellige ting som kan gå galt med en PC eller Windows. Her får tips for ulike problemstillinger:

  • PC-en starter ikke!
   Opplever du at PC-en rett og slett ikke starter eller at skjermen er svart? Da kan du prøve noen av tipsene i vår guide om oppstartproblemer.
  • Startmeny-problemer
   Har du problemer med startmenyen i Windows 10? Det er faktisk ganske mye du kan prøve for å fikse dette. Du finner mange forslag i vår guide.
  • Har du glemt passordet ditt?
   Har du glemt noen av dine passord? Vi har løsningen! Dette gjelder både innloggingspassordet til Windows og andre passord du bruker på Internett. Les mer i vår guide.
  • Har du slettet filer ved et uhell eller tapt en partisjon?
   Har du slettet filer ved et uhell eller er filer av en annen grunn blitt borte? Du får hjelp i vår guide!.
  • Apper som låser seg eller som krasjer
   Opplever du at enkelte apper låser seg eller at de krasjer? Du finner masse gode råd og tips i vår guide.
  • Internett er borte
   Det finnes en rekke tiltak du kan gjøre hvis du opplever at internett er borte hjemme. Det første du bør gjøre er å slå av og på igjen modem og/eller ruter. Du finner flere forslag i vår guide.

 • Bli kvitt reklame Windows 10
  Er du lei av at det dukker opp reklame en rekke steder i grensesnittet i Windows 10. Du kan faktisk gjøre noe med dette. Les mer i vår guide.
 • Frigjør lagringsplass
  Dette gjelder brukere som har oppgradert til Windows 10 og som opplever at de har liten lagringsplass igjen på PC-en. Les mer om dette i vår guide.
 • Prøv en annen konto
  Det kan godt hende at problemene du sliter med er knyttet til kontoen du bruker til å logge deg på Windows. Du kan prøve å logge deg på lokalkontoen. Du finner en veiledning i vår guide om lokalkontoen i Windows.
 • Feilkoder i Windows
  Hva betyr feilkodene du får for eksempel ved blåskjerm? Du finner svaret i vår artikkel.
 • Innebygde verktøy i Windows
  Windows har en rekke innebygde verktøy som kan brukes til å reparere oppstarten, til å starte opp Windows i sikker modus, gå tilbake i tid med Windows, til å gå tilbake til tidligere Windows-versjon eller til å installere Windows på nytt. Les mer om disse verktøyene i vår guide.
 • FixWin
  FixWin er et gratis verktøy for Windows 10 som er svært enkelt å bruke og som ikke trenger noen installasjon. Les mer om verktøyet i vår artikkel.

Installer Windows på nytt

Dette er et alternativ du har når du har prøvd alt annet, nemlig å installere Windows 10 på nytt. Dette skal gå uten tap av data, men du bør uansett ta sikkerhetskopi av viktige filer. Les mer om denne prosessen i vår guide: installer Windows 10 på nytt.

PC til reparasjon?

Har du ikke lyst å fikse PC-en din selv? Da er det kanskje aktuelt å levere inn PC-en til reparasjon. Du får en rekke nyttige gode råd og tips i vår guide.

You may also like...

3 Responses

 1. Line iren Moelbach sier:

  Hei. Windows 10 svarer ikke. Kommer ikke inn på noen menyer.

 2. Richard Vestli sier:

  Gjort det nå 1 år kanskje påtide at kunne finnes en bedre løsning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.