Er nettet nede? Her får du tips!

Har du mistet internett-forbindelsen hjemme? Løsningen kan være enklere enn du tror. På denne siden får du en rekke gode råd og tips som kan være kjekt å vite neste gang nettet ditt er nede!

Les også: Slik fikser du Windows-problemer

Dette kan du gjøre


 1. Ta kontakt med internett-leverandøren
  Det første du bør gjøre er å ta kontakt med din internett-leverandør. Hvis feilen ligger hos leverandøren har du utelukket feil i din PC/ruter, og da er det rett og slett bare å vente på at feilen blir fikset. Fordelen med å ta kontakt er at da vet leverandøren om feilen.
 2. Sjekk kabler
  Sjekk at alle kabler er ordentlig på plass, både i PC og ruter. Dette gjelder både strømkabler og eventuelle nettverkskabler.
 3. Restart PC
  Hvis ikke feilen er hos internett-leverandøren kan du prøve er å restarte PC-en for å se om det hjelper..
 4. Restart ruter/modem
  Deretter kan du prøve å restarte ruteren (og eventuelt modem) hvis du bruker en ruter. Ta strømkabelen ut av ruteren, vent i ti sekunder og sett strømkabelen tilbake i ruteren. Dette er et tiltak som pleier å virke.
 5. Fjern ruteren
  Prøv å koble PC-en direkte i veggen/modemet (dette avhenger av hva slags internett-løsning du har). Hvis internett er tilbake når ruteren er fjernet, er det sannsynligvis ruteren som er noe galt med.
 6. Complete Internet Repair
  Dette er gratis programvare som kan prøves hvis du har prøvd alt annet. Dette programmet løser ikke problemer som skyldes maskinvare som for eksempel har å gjøre med PC, modem eller ruter. Programmet løser programvarerelaterte problemer, som for eksempel er forårsaket av skadevare (virus eller lignende), problemer i forbindelse med installasjon/avinstallasjon av nettverksprogrammer (VPN, brannmur eller lignende), problemer som gjør at du kan besøke noen nettsider, men ikke andre, problemer med Windows Update, for å nevne noe.

  Du får opp et programvindu med flere alternative løsninger. Du bør ikke sette en hake ved alle samtidig. Prøv å finne ut først hva slags problem du har og velg deretter et alternativ som passer. Hvis du er usikker på hva problemet er kan du prøve den ene løsningen etter den andre, men altså ikke alle samtidig.

  Complete Internet Repair er et solid program som blant annet anbefales av majorgeeks.com, cnet.com, softpedia.com og techspot.com.

  Du finner Complete Internet Repair fra rizonesoft.com – du finner installasjonslenken under overskriften «Download Complete Internet Repair». Du bruker dette programmet uansett på eget ansvar!

  Denne videoen viser hvordan du bruker programmet:

  (Artikkelen fortsetter under videoen)

Ekstratips

Tips 1: Har du en smarttelefon kan du bruke internett på denne enheten selv om du ikke har internett-tilgang på PC-en din. Du kan bruke denne muligheten til å sjekke eventuelle feilmeldinger på hjemmesiden til din internett-leverndør eller gjennomføre annen nettjobb som ikke kan vente.

Tips 2: Du kan sjekke om du har tilgang til noen åpne trådløse forbindelser i ditt nærområde og på den måten få tilgang til gratis internett. Denne metoden kan imidlertid være usikker så du bør sørge for å ha en brannmur på PC-en din aktivert. Et alternativ er å kjøre programmer i et isolert miljø med Sandboxie. Du kan eventuelt besøke internett-cafe eller et annet sted (for eksempel et bibliotek) som tilbyr tilgang til internett.

Tips 3: Det er jo alvorlig hvis internett er borte, men du bør ikke kjøpe en ny ruter bare fordi internett er borte. Det kan godt hende at det er ruteren som er dårlig, men dette er slett ikke sikkert heller. Du bør også unngå å endre innstillingene i ruteren eller PC-en. Slik tiltak bør vente til alt annet er prøvd.

Kilde: Ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.