Slik bytter du til lokal konto i Windows

Under installasjon (oppgradering) av Windows 10 blir du oppfordret til å logge deg på med din Microsoft-konto. Det er sikkert mange som tror at dette er oblikatorisk, men det er det ikke.

Les også: Windows 10 spørsmål og svar

Du kunne faktisk ha valgt lokal konto under installasjon (oppgradering) av Windows 10, men de fleste velger Microsoft-konto fordi de tror de må. Faktum er at Microsoft velger å «skjule» din lokale konto, men du kan velge å bytte i etterkant.

bytt_til_lokal_konto

Slik bytter du til lokal konto

Du kan endre på dette via Start, Innstillinger, Kontoer. Her kan du klikke på «Logg på med lokal konto i stedet». Du får da opp et vindu hvor du skal bekrefte passordet, og videre et annet vindu hvor du skal skrive inn brukernavn og passord. Du kan velge et hvilket som helst brukernavn og passord.

Les også: Slik lager du sikkert passord

Du får til slutt et vindu hvor du kan logge av og fullføre. Nå kan du logge deg på med din lokale konto.

Hvis du ønsker å gå tilbake til Microsoft-kontoen, kan du gå til Start, Innstillinger, Kontoer og velge «Logg på med Microsoft-konto i stedet».
You may also like...

2 Responses

  1. Bjørn sier:

    Hvis man bytter fra Microsoft-konto til lokale konto, vil fortsatt alle programmer og filer være tilgjengelig etter endring av kontotype?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *