Slik installerer du Windows 10 på nytt


Har du problemer med Windows 10 eller er PC-en rett og slett for treg? Det finnes en metode som gjør det mulig å installere Windows 10 på nytt uten tap av data.

Les også: Windows 10-triksene

Det å installere Windows på nytt bør egentlig være det siste du prøver hvis du har problemer med Windows. Du får masse tips i vår feilsøkeguide.

Les også: Slik fikser du Windows-problemer

Denne metoden krever ikke produktnøkkel, men den fungerer kun på PC-er som er oppstartbar. Har PC-en din problemer med oppstart eller omstart, bør du ikke bruke denne metoden. Prøv heller å fikse oppstarten i Windows. Les mer om dette i vår guide.

Slik gjør du det

For ordens skyld, du gjør dette på eget ansvar. Du bør uansett ta sikkerhetskopi av viktige filer før du eventuelt setter i gang. Denne metoden skal ta vare på alle filene dine, men du bør ikke stole 100 prosent på det.

Dette er metoden for å installere Windows 10 på nytt:

  1. Bruk verktøyet Media Creation Tool til å laste ned ISO-filen til Windows 10 hvis ikke du allerede har filen liggende. Du finner verktøyet på microsoft.com.

  1. Klikk på «Last ned verktøyet nå».
  2. Kjør installasjonsfilen og godta lisensvilkårene.
  3. Velg å opprette installasjonsmedium for en annen PC. Klikk på Neste
  4. Velg språk, arkitektur og utgave. Dersom alt stemmer klikker du på Neste-knappen. Hvis du må endre på noe her, for eksempel hvis du skal endre språkversjon, må du fjerne haken ved «Bruk de anbefalte alternativene for denne PC-en» og gjøre de endringene du eventuelt ønsker.
  5. Du kan velge å lage en ISO-fil som blir lagret på datamaskinen. Når prosessen ved å lage ISO-filen er ferdig vil du se på skjermen i hvilken mappen filen er lagret. Klikk på Fullfør for å avslutte prosessen.
  6. Du kan nå bla deg frem til denne filen i filutforsker, høyreklikke på ISO-filen og velge Monter for å åpne innholdet i ISO-filen.
  7. Dobbeltklikk på Setup.exe-filen og klikk på Ja for å bekrefte valget.
  8. Du vil etter hvert få meldingen «Hent viktige oppdateringer» på skjermen. Du kan velge «Last ned og installer oppdateringer» eller «Ikke akkurat nå». Hvis PC-en er koblet til internett bør du velge det første, ellers velger du å ikke laste ned oppdateringer. Klikk på Neste-knappen.

 1. Godta lisensvilkårene.
 2. Til slutt får du opp et vindu som forteller at Windows er klar til å installeres. Klikk på Installer for å starte installasjon av Windows.
 3. Nå starter prosessen med installasjon av Windows og det vil ta tid. Du kan ikke bruke PC-en mens installasjonen kjører. PC-en vil starte på nytt underveis for å fortsette installasjonen.
 4. Du kan til slutt logge deg på Windows 10 når installasjonen er ferdig.

Kilde: Intowindows.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.