Slik blir du kvitt reklamen i Windows 10!
Det er en stund siden Windows 10 startet med å vise reklame på en rekke steder i grensesnittet, men denne reklamen vises nå oftere enn tidligere. Microsoft kaller slik reklame for forslag, men det er bare en måte å rettferdiggjøre reklamen.

Les også: Windows-triksene

Den gode nyheten er at du kan faktisk velge å bli kvitt reklamen som dukker opp på forskjellige steder i Windows 10. Vi forteller deg hvordan du gjør det!

Filutforsker

Slik blokkerer du reklame i filutforsker:

 1. Kjør filutforsker.
 2. Klikk på «Visning» i menyen øverst til venstre.
 3. Klikk på «Alternativer» lengst til høyre i filutforsker-vinduet.
 4. Klikk på «Endre mappe-og søkealternativer».
 5. Klikk på Vis-fanen.
 6. Bla i «Avanserte innstillinger» og fjern haken ved «Vis varsler fra synkroniseringsleverandør».
 7. Klikk på OK-knappen for å bekrefte valget.

Denne endringen gjelder i utgangspunktet nettlagringstjenesten OneDrive, men skal også gjelde andre lignende tjenester.

Avansert mulighet
Det finnes også en mulighet som blokkerer flere typer reklame i filutforsker. Denne muligheten innebærer imidlertid å gjøre endringer i registeret i Windows og dette bør du absolutt ikke gjøre hvis du ikke er hundre prosent sikker på hva du driver med. Registreret i Windows er nemlig livsfarlig å jobbe med fordi du har ikke en enkel angremulighet hvis du gjør feil her.

Les også: Innføring i registerredigering

Hvis du likevel ønsker å gjøre dette kan du kjøre registerredigering ved å søke etter regedit via søkevinduet i Windows og trykk på Enter-tasten for å åpne programmet.

Naviger deg frem til følgende sted i registeret:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Explorer\Advanced

Finne frem «ShowSyncProviderNotifications» på høyre siden, dobbeltklikk på den og gi den verdien 0 for å deaktivere denne funksjonen.

Startmenyen

Startmenyen i Windows 10 kan også finne på å vise reklame. Slik blokkerer du denne reklamen: Klikk på Startknappen og velg Innstillinger, Personalisering og Start. Her kan du deaktivere «Vis forslag av og til på Start-menyen».

Reklame generelt i Windows

Du kan fjerne reklame som dukker opp på ulike steder i Windows, for eksempel på oppgavelinjen. Dette gjør du via Start, Innstillinger, System, Varslinger og handlinger. Her kan du slå av «Få tips, triks og forslag mens du bruker Windows».

Slik fjerner du «Skaff deg Office!»-reklamen

Bruker du Windows 10 har du sikkert sett den irriterende «Skaff deg Office!»-reklamen. Det er enkelt å fjerne denne. Klikk på Start, Innstillinger, System, Varslinger og handlinger. Bla deg nedover listen frem til «Får varsler fra disse avsendere». Her kan du slå av det du ønsker, inkludert «Mitt Office». Hvis ikke du finner denne innstillinger har dette valget blitt fjernet og da slipper du å gjøre noe med det.

You may also like...

2 Responses

 1. jeg vil fjerne reklame fra pc bare er dene gratis

 2. Ginnar sier:

  Reklamen gjelder ikke Pro/utgaven av Windows, noe jeg heldigvis har installert.
  Dette burde nevnes i artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *