NirSoft redder filene dine

shadowcopyview

NirSoft er et navn på en kjent utvikler som har laget ganske mange nytteprogrammer for Windows. Alle programmene er gratis og de trenger ikke installasjon.

Les også: Flere NirSoft-nytteprogrammer

Nå har NirSoft har lansert to nye programmer, nemlig ShadowCopyView og PreviousFilesRecovery, det er gratisverktøy som kan brukes til å gjenopprette filer som er blitt slettet.

ShadowCopyView

ShadowCopyView viser en liste over såkalte skyggekopier, det er en funksjon i Windows som skal sørge for at viktige filer kan gjenopprettes hvis noe går galt.

PreviousFileRecovery

PreviousFileRecovery kan gjøre noe lignende, men det kan brukes til å søke etter skyggekopier av filer som ikke lenger finnes på din datamaskin.

Har du for eksempel slettet JPEG-bilder i løpet av de siste dagene, men er usikker på navn på filene, kan PreviousFileRecovery brukes til å finne filene. Programmet fungerer som et vanlig søkeverktøy, du kan velge mappe og eventuelt filtype og programmet prøver å finne slettede filer. Velg filer du ønsker å gjenopprette og de blir da plassert i en ønsket mappe.

Vær klar over at programmene fungerer kun hvis du har aktivert skyggekopier. Dette er ikke alltid tilfellet, spesielt hvis du bruker SSD som lagringsenhet. I tillegg må du sørge for å laste ned programmene for korrekt Windows-versjon, det vil si 32-bit eller 64-bit.
Utnytter «Tidligere versjoner»

Begge programmene bruker en innebygd funksjon i Windows som kalles for «Tidligere versjoner». Tidligere versjoner kommer fra gjenopprettingspunkter eller fra Windows sikkerhetskopiering.

Programmene vil kun fungere hvis funksjonen «Tidligere versjoner» er aktivert i Windows. Du kan selv sjekke dette ved å høyreklikke på en drevbokstav i filutforsker i Windows, for eksempel C:\. Velg Egenskaper fra menyen og deretter Tidligere versjoner. Da skal du få opp en listen over tilgjengelige versjoner dersom funksjonen er aktivert.

Les også: Recuva redder filene dine

Det programmene ShadowCopyView og PreviousFileRecovery gjør er å tilrette for muligheten til å gjenopprette spesifikke filer med hjelp av den innebygde funksjonen i Windows.

Last ned, pakk opp og kjør

Programmene kan lastes ned via følgende lenker:

Programmene trenger ikke installasjon. Du bare laster ned programmene, pakker dem opp og kjører programfilen. Høyreklikk på en fil du ønsker å gjenopprette og velg «Copy Selected Files to…» fra menyen.

Alternativer

Hvis ikke disse to programmene finner filene som er borte, finnes det flere alternativer som kan brukes til å redde slettede filer, for eksempel Recuva.

Kilder: nirsoft.net (1), nirsoft.net (2), betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *