WordPress på en minnepinne

wp2

Med WordPress installert på en minnepinne, blir den mer mobil. Installasjonen gjennomføres på nesten samme måten som installasjon av WordPress på en PC, med noen få avvik. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Hvorfor på en minnepinne?

Med WordPress på en minnepinne har du en mobil versjon tilgjengelig, og kan bruke samme WordPress-installasjonen på ulike PC-er. Den kan du for eksempel bruke til å teste ut temaer og utvidelser i WordPress, før du eventuelt bruker det LIVE.

Last ned XAMPP

XAMPP er en programvare som inkluderer både webserver og MySQL-database, og gjør begge deler tilgjengelig på en brukervennlig måte. Denne programvaren må være på plass før du installerer WordPress.

Les også: WordPress-skolen

Du kan laste ned en egen utgave av XAMPP via apachefriends.org. Klikk på «More downloads», og klikk videre på «XAMPP for Windows», og videre på den siste versjonen – dette er i skrivende stund versjon 1.8.3. Til slutt kan du bla deg frem til portable-versjonen (xampp-portable-win32-1.8.3-5-VC11-installer.exe).

xampp_minnepinne4

Kjør installasjonsfilen, og velg en mappe på minnepinnen. Du kan stort sett trykke på «Next» hele veien, og ikke endre på noe, bortsett fra når du får opp vinduet med «Installation folder» – her bør du bla deg frem til minnepinnen og i tillegg skrive xampp, altså navnet på mappen. I vårt tilfelle er dette H:\xampp.

xampp_usb1

xampp_usb2

xampp_usb3

xampp_usb5

xampp_usb6

Når installasjonen er gjennomført kan du velge å starte kontrollpanelet for XAMPP, eller kjøre xampp-control.exe, og du får da opp XAMPP Control Center.

xampp_usb_control_panel

Her kan du starte opp både server og database ved å klikke på Start-knappen ved Apache og MySQL-modulene.

Les også: WordPress på egen PC

Nå kan du skrive adressen http://localhost/ i din nettleser, og skal da få opp grensesnittet til XAMPP. Hvis alt har gått etter planen så langt, har du faktisk klart å få oppegående webserver og MySQL-database fra din minnepinne.

Installer WordPress

Det eneste som gjenstår nå er å laste ned og installere WordPress. Dette gjør du på samme måten som når du installerer WordPress på en PC, bortsett fra at du overfører WordPress-filene på minnepinnen, og ikke på PC-en. Les mer i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *