Sikkerhetsoppdateringer for Windows og Office

Microsoft pleier å legge ut sikkerhetsoppdateringer på den andre tirsdagen i hver måned. Det kan hende at selskapet legger ut oppdateringer utenom dette, men da skjer det kun hvis en sikkerhetsoppdatering haster.
Les også: Guide: Windows Update

Tirsdag 14. november

Tirsdag 14. november 2017 ble det lagt ut nye oppdateringer. Denne gangen er det 12 sikkerhetsoppdateringer for Windows, Office, Internet Explorer og Microsoft Edge.

Les også: Office 2007 ikke lenger oppdatert

Vi ser også en overraskelse og det er sikkerhetsoppdateringer for Office 2007 til tross for at programvaregiganten tidligere har sagt at den siste oppdateringen for Office 2007 skulle komme i oktober 2017. Dette er jo positivt for brukere som fortsatt bruker denne versjonen av kontorpakken.

Dårligere oversikt i dag

Microsoft har av en eller annen grunn bestemt seg for å gjøre det vanskeligere for brukerne å få informasjon om oppdateringene. «Security Bulletins» har tidligere gitt en fin oversikt over Windows-oppdateringene, men denne er nå blitt erstattet med såkalt «Security Update Guide». Denne informasjonen trenger mannen i gata riktignok ikke å vite, men journalister og teknikere ønsker gjerne å vite dette.

Nettsiden for sikkerhetsoppdateringer er dessverre mindre oversiktlig, men du finner den på microsoft.com – her må du bruke flere filtre for å finne informasjon om et bestemt produkt – dette var mye enklere før. Du finner bedre oversikt på ghacks.net.

Windows oppdateres automatisk

Har du Windows 10 blir oppdateringene installert automatisk. Ha du en eldre Windows-versjon kan du velge om oppdateringene installeres automatisk eller ikke, men standardinnstillingen er at de installeres automatisk. Les mer om dette i vår guide.

You may also like...

2 Responses

  1. Hvordan få Søk til bake i Win10. Microsoft bare levere Oppdateringer, men få Søk på plass klare dem ikke.
    Har ikke nok kvalifikasjoer til dette.

    • Søkeikonet ved siden av Start-knappen er altså borte? Høyreklikk med musen på oppgavelinjen (nederst i Windows) . Ett av menyvalgene er søk. Her kan du sørge for at valget «Vis søkeikonet» er merket. Da bør du få søk tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *