Derfor anbefaler vi Malwarebytes

Malwarebytes er et populært program som gir PC-en din en ekstra beskyttelse mot skadelige programmer. Programmet kan brukes til å fjerne skadevare som ikke andre antivirus oppdager.

Les også: Antivirus-guide

Dette programmet er kjekt å ha som et tillegg til et annet antivirusprogram – erfaringen viser at det gjerne finner skadelige programmer som ikke andre antivirus oppdager.

Derfor anbefaler vi Malwarebytes

Malwarebytes gjør det bra i uavhengige tester. Vår erfaring er at Malwarebytes finner skadevare ikke andre antivirus finner og kan brukes til å skanne PC-en etter behov.

Les også: Beste antivirus for hjemmebrukere

Kan brukes etter behov

Gratisversjon tilbyr en skannemulighet som kan brukes når det passer, for eksempel hvis du laster ned gratisprogrammer fra nettet, eller hvis PC-en begynner å oppføre seg unormalt. Betalversjonen derimot inkluderer sanntidsbeskyttelse, det vil si den oppdager skadevare etter hvert som du bruker PC-en din.

Last ned gratis

Du kan laste ned programmet fra malwarebytes.com (klikk på FREE DOWNLOAD under Personal) – last ned og kjør installasjonsfilen. Klikk på Personlig datamaskin (hvis du installerer på hjemme-PC-en din) og klikk deretter på Installer-knappen.

Du får et tilbud om å installere Malwarebytes Browser Guard. Dette er en utvidelse som skal støtte Chrome, Firefox og Edge. Hensikten med denne utvidelsen er å beskytte deg ved surfing på nettet. Vi anbefaler at du sier nei (Skip this) til dette, fordi meningen er å bruke Malwarebytes etter behov og ikke beskytte PC-en kontinuerlig, men det er ditt valg.

Du får etter hvert opp et nytt vindu (et velkomstvindu). Vær oppmerksom på at det kan ta tid før dette vinduet dukker opp. Klikk på Kom i gang for å fortsette. Du får et tilbud om å kjøpe Premium-utgaven. Klikk på Kanskje senere for å gå videre. Deretter får du et tilbud om å motta nyhetsbrev – klikk på Åpne Malwarebytes Free, altså uten å oppgi e-postadresse.

Det at du får tilbud om gratis prøveversjon av Premium-utgaven uten å kunne si nei til dette er den eneste ulempen med Malwarebytes. Grunnen til dette er at vi ønsker ikke sanntidsbeskyttelse for dette produktet – vi ønsker kun å skanne datamaskinen vår etter behov. Gratisperioden for Premium-utgaven går uansett ut om 14 dager.

Du får nå endelig opp programvinduet til Malwarebytes og kan sette i gang skanning av PC-en ved å klikke på Skann-knappen.

Vent mens prosessen med skanningen blir ferdig. Du får til slutt opp en liste over potensielt skadelige filer, det vil si dersom Malwarebytes har funnet noe. Du kan merke filene og klikke på Karantene-knappen og til slutt kan du klikke på Ferdig.

Vær klar over at du kan også høyreklikke på en mappe eller en fil i filutforsker og velge Malwarebytes fra menyen. Dette kan du gjøre hvis du har fått nye filer på PC-en eller hvis du har installert nye apper.

Vi anbefaler følgende

Meningen er å kun bruke Malwarebytes når det passer deg og derfor kan det være greit å slå av varsler i programmet. Dette gjør du via Innstillinger (ikon øverst til høyre i Malwarebytes-vinduet) og Varsler. Du kan rett og slett slå av alle varslene. Poenget er at du kun skal bruke Malwarebytes etter behov (når PC-en oppfører seg unormalt) og trenger derfor ikke varslene.

Videre kan du slå av sanntidsbeskyttelse – du finner denne til høyre i programvinduet til Malwarebytes. Denne beskyttelsen skal jo uansett slås av om 14 dager og da er det like greit å gjør det nå.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *