Office 2007 går ut på dato – her er alternativene

Nå er det slutt på Microsoft Office 2007. Den siste oppdateringen ble levert tirsdag 10. oktober 2017. Vi skal på denne siden komme med to alternativer.
Ikke lenger oppdatert

Det at et produkt ikke lenger inkluderer kundestøtte («end of support» på engelsk) betyr at det aktuelle produktet ikke lenger blir sikkerhetsoppdatert. Office 2007 blir altså oppdatert for siste gang i oktober 2017.

Microsoft har tidligere tilbudt bedrifter en mulighet til å utvide perioden for kundestøtte som en del av en Premier-avtale, men nå tilbyr ikke Microsoft lenger en slik spesialavtale for bedrifter. Forklaringen på den nye ordningen skal være at flere og flere kunder velger å abonnere på Office 365.

Perioden for kundestøtte blir altså avsluttet for Microsoft Office 2007-produktene, ifølge Microsoft. Etter denne datoen vil ikke Microsoft lenger tilby kundestøtte for disse produktene.

Alternativer

Vi skal se nærmer på alternativene Ofiice 365 og LibreOffice

 • Microsoft Office
  Det første alternativet vi skal se på er å fortsette med Microsoft Office. Du finner også en oversikt på office.com. Du kan nå abonnere på mange av Office-pakkene fra Microsoft. Ett av unntakene er Office Professional.

  Vær oppmerksom på at prisene endrer seg fra dag til dag og enkelte butikker kan ha tilbud på pakkene:

  • Office 365 Personal er det rimeligste alternativet. Denne pakken inkluderer Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher og Access. Pris: 649 kroner per år.

   Beste pris: prisguide.no (565,-) eller prisjakt.no (599,-)

  • Office 365 Home anbefales for husholdninger med 1 til 5 brukere. Inkluderer Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook. Kan installeres på opp til 5 PC-er. En mulighet til å laste med mobilapper på opptil fem nettbrett og fem telefoner. Inkluderer også 1 TB lagringsplass på OneDrive per bruker for opptil fem brukere. Pris: 899 kroner per pr. Mulighet til å teste gratis i en måned.

   Beste pris: prisguide.no (845,-), eller prisjakt.no (874,-)

  • Office Professional 2016 er en utgave som ikke er aktuell for folk flest, men vil legger den ved i oversikten likevel. Den inkluderer Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher og Access. Pris: 5 299 kroner.

   Beste pris: prisguide.no (3700,-)

 • LibreOffice
  Her kan du laste ned LibreOffice helt gratis:

  Les mer om LibreOffice i vår guide.

Sammenligning

Du finner en sammenligning mellom Microsoft Office og LibreOffice i vår artikkel.

Kilder: Microsoft.com, zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *