Firefox er raskere, men endringene får konsekvenser

Firefox 57 ble lansert i denne uken med store endringer, både i utseende, funksjoner og hastighet. Såpass store endringer at det vil ta tid for mange av oss å bli vant til endringene.

Les også: Firefox 57 lansert
Raskere nettleser

Det merkes at Firefox er blitt raskere. Vi har også testet nettleseren for å eventuelt bekrefte dette. Vi bruker benchmark-tjenestene JetStream, Kraken og Octane for å sammenligne de nyeste versjonene av Firefox, Chrome og Vivaldi.

Resultatet er at Firefox 57 er raskest i alle testene med ett unntak av Octane hvor Chrome var raskest. Vi sammenlignet også Firefox 56.0.2 med Firefox 57.0 og hastighetsøkningen er merkbar i den nyeste versjonen. Det er ingen tvil om at tiltaket har virket på ytelsen.

Ikke bare fryd og gammen

En av de store endringene i Firefox 57 er utvidelser. Mozilla har bestemt seg for å innføre et helt nytt system for utvidelser, angivelig for å øke sikkerheten. Dette innebærer blant annet annet at ganske mange av utvidelsene du kanskje har brukt tidligere vil slett ikke fungere med Firefox 57.

Den største fordelen med nettleseren Firefox er nettopp støtte for mange utvidelser for å kunne utvide funksjonaliteten. Pleier du å bruke mange utvidelser kan du derfor har et stort problem. Kanskje halvparten eller mer av utvidelsene vil ikke lenger fungere.

Løsningen på dette problemet er rett og slett å søke etter andre utvidelser som har den samme funksjonen som en utvidelse som ikke støttes lenger.

En av mange potensielle konsekvenser av dette er at du får problemer dersom du bruker en lokal fil for å definere en nettside for funksjonen ny fane. Det vil si at dersom du har laget din egen hjemmeside i en lokal HTML-fil, og har brukt en utvidelse for å konfigurere denne hjemmesiden i ny fane-funksjonen, da har du et problem. Det viser seg nemlig at utvidelser ikke lenger støtter lokale filer. Vi har fortsatt ikke funnet ut hvorfor dette er slik, men på nettstedet reddit.com fant vi et tips om å bruke en liten webserver for å få dette til – det er jo utrolig tungvinn måte å løse et lite problem på, men det er den eneste løsningen vi har funnet foreløpig.

Hva mener du?

Bruker du Firefox og hva er din erfaring med Firefox 57 sålangt? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

2 Responses

  1. Oddgeir sier:

    Holder meg til waterfox enn så lenge. Bruker ganske mange extensions og regner ikke med alle fungerer enda, men skal teste nye firefox nå. Digger dataporten, alltid mye interessant å lese!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.