Radio på nettet


På denne siden finner du en oversikt over nettsider og apper som kan brukes til å høre på radio på nettet.

Les også: Podkaster

FM-nettet slått av

NRK har sluttet å sende på FM-radio. Les mer om overgangen til DAB-radio på nrk.no. De siste restene av FM-signalene for NRK og de store kommersielle radiokanalene ble slukket onsdag 13. desember 2017 – les mer på nrk.no

Radio.no eies selskapet av NRK og P4-gruppen. På Radio.no får du mer informasjon om DAB-radio.

Du trenger ikke DAB

Du må imidlertid ikke ha en DAB-radio for å høre på radio, du kan nemlig høre på radio på internett. Her får du en oversikt over mulighetene.

  • Screamer Radio er en app som gjør det mulig å lytte til over fire tusen radiostasjoner fra hele verden, også norske stasjoner. Les mer i vår artikkel
  • RadioMaximus er et alternativ som kan brukes til å organisere og høre på radiostasjoner via internett. Du kan også bruke programmet til å ta opp lyd. Les mer i vår artikkel.
  • Tunein er en app som gir tilgang til over 100 000 radiostasjoner og podcasts. Denne tjenesten fungerer også direkte i nettleseren.
  • NRK nettradio ble i mars 2013 lagt ut i en betaversjon, og er nå tilgjengelig i en endelig versjon. Her får du tilgang til NRK sine radiostasjoner, men får også tilgang til et arkiv av opptak.
  • Shoutcast.com tilbyr en oversikt over radiostasjoner som sender musikk i forskjellige kategorier. Her er det veldig få norske radiostasjoner.
  • Radiola gir deg tilgang til radiostasjoner som er kategorisert basert på musikktype: Chillou, Classic, DemoScene, Drum and Bass, Jazz, Latin Raggae, Regional, Rock, Soma og Trance.Her er det bare å klikke på en kategori og så dobbeltklikke på en bestemt radiostasjon. Utvalget av radiostasjoner er ikke det helt store, men alle vil nok finne noe for sin smak.Radiola er et fint alternativ hvis du er ute etter en app som gjør det mulig å musikk i en bestem kategori.
  • RarmaRadio er et alternativ som kan brukes til å lytte til, og også gjøre et opptak av radiostasjoner fra hele verden.
  • Radio Sure gir tilgang til flere tusen radiostasjoner verden rundt. Gir muligheten til å ta opp lyden til det du hører, og lagre dette som lydfiler.
  • StreamWriter er programvare som gjør det mulig å ta opptak av radioprogrammer, altså laste ned radio-innhold på datamaskinen.
  • Radiooooo.com
    Dette er en annerledes tjeneste. Du kan velge et land fra et kart og kan høre på radio fra dette landet fra et bestemt tiår, for eksempel Norge fra 60-tallet.
  • Pocket Radio Player er en minimalistisk programvare for radio via internett.

Radio-apper

Dette er apper for iPhone, iPad og Android som gir deg tilgang til radiokanaler.

Historiske radioopptak

    • Orson Welles – War Of The Worlds – dette er et berømt hørespill (radioteater) fra 1938, basert på romanen War of the world (Klodenes kamp), av HG Wells. Det spesielle er at hørespillet var såpass realistisk at mange trodde det var ekte, altså en reell direkteoverføring (via radio) fra invasjon fra mars.
    • Orson Wells Meets HG Wells – intervju med Orson Wells og HG Wells, fra 1940, altså året før Orson Wells sin store film Citizen Kane ble ferdig.
    • Francois Truffaut og Alfred Hitchcock – to legendariske filmregissører. Dette er et ganske langt intervju men består av flere deler, men er et ganske unikt opptak for filminteresserte.

3 Responses

  1. Jeg kan anbefale å prøve nettradioen odio, som lages for Windows, Mac og Linux. Den gir tilgang til rundt 23 000 radiostasjoner som den plukker fra tjenesten http://www.radio-browser.info, hvor du også kan legge til stasjoner som mangler. Med odio kan du søke på nasjonalitet og språk. I tillegg kan du søke via tagger, slik at det er muligheter til å finne frem til ønsket sjanger, tidsepoke, sted osv. Du kan også velge mellom lyst eller mørkt tema for brukergrensesnittet, som er en viktig detalj.

  2. Anonym sier:

    Dette koster penger?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *