Kom i gang med programmering

Det finnes et hav av programmeringsspråk. På denne siden får du en oversikt over noen få programmeringsspråk , blant annet språk som kan brukes i forbindelse med webutvikling.
Populære språk
Det finnes jo ganske mange programmeringsspråk, men hva er egentlig de mest populære programmeringsspråkene?

Selskapet RedMonk er har nylig undersøkt saken og lagt ut en liste over populære språk.

RedBank er et selskap som driver med analyser av utviklermiljøer og har fått disse tallene fra GitHub og Stack Overflow.

Det er JavaScript og Java som topper listen, mens Python og PHP er nummer tre og fire.

Du finner en lang liste over programmeringsspråk på wikipedia.org.

Les mer i vår artikkel.


PHP er språket for webutviklere
PHP er et fantastisk programmeringsspråk som brukes til å lage nettsider. Ett av ganske mange bruksområder er WordPress – et publiseringsverktøy som er laget av nettopp PHP-filer.

PHP er et såkalt serverside språk, det vil si det kjøres på serveren, og ikke på klienten (brukerens datamaskin). PHP er et skriptespråk som egner seg spesielt godt for nettsider, et språk som kan lage nettsider dynamisk. Med dynamisk menes at nettsidens innhold avhenger av hva brukeren (surferen) gjør.

Les mer i vår PHP-guide.


HTML
HTML er ikke et programmeringsspråk, men et språk som brukes til å definere struktur i en nettside. Vi tar likevel HTML med i denne oversikten fordi du kommer ikke utenom HTML hvis du lager nettsider.

HTML er en forkortelse for HyperText Markup Language. HTML er altså ikke et programmeringsspråk, det vil si du lager ikke programmer med HTML. Du bruker en nettleser (for eksempel Internet Explorer, Chrome, Firefox eller Opera) for å lese HTML – det er nettleseren som tolker HTML-kodene – uten en nettleser, har ikke kodene noen mening. Les mer i vår artikkel.

HTML5 er den nyeste versjonen av HTML – det er den versjonen som mederniserer HTML.

Verktøy for tekst og koding – vi gir deg lenker de beste appene for tekst og programmering.

PowerShell er i utgangspunktet et kommandolinjeverktøy, men er egentlig mye mer enn det. PowerShell er et rammeverk som kommendolinjen er en del av, men det er også et scriptspråk med omfattende muligheter. Powershell kan brukes til å automatisere administrative oppgaver for Microsoft Windows. Det er en del av .NET-rammeverket og ble lansert i 2006.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *