Slik fikser du startmenyen i Windows 10

Har du problemer med startmenyen i Windows? På denne siden får du en rekke forslag som kan brukes til å fikse problemet.

Les også: Slik fikser du Windows-problemer

Det er ganske mye som kan feile startmenyen og at det derfor finnes ikke noen enkel løsning. For ordens skyld, du er selv ansvarlig for eventuelle problemer som oppstår ved bruk av tipsene på denne siden.

Det enkle er ofte det beste
Du kan rett og slett prøve å restarte PC-en og se om det hjelper.

FixWin

Du kan prøve programmet FixWin. Les mer i vår guide.

Start Menu Troubleshooter

Start Menu Troubleshooter er et gratis program fra Microsoft som kan brukes til å fikse problemer med startmenyen i Windows 10. Du kan eventuelt laste ned programmet fra download.microsoft.com. Programmet skanner Windows og du kan bruke det til fikse eventuelle problemer hvis det finner noe.

Prøv innstillinger

Du finner innstillinger via Start, Innstillinger, Personalisering, Start. Her kan du prøve å gjøre noe endringer for å se om det hjelper.

Oppdater Windows

Windows 10 skal i utgangspunktet oppdatere seg automatisk, men det kan ta tid før slike oppdateringer installeres. Du kan prøve å sette i gang oppdateringer via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update og Se etter oppdateringer.

Har du ikke fått Windows 10 Fall Creators Update? Du kan aktivere den store oppdateringen via nettsien microsoft.com.. Les mer i vår guide.

Prøv en annen konto

Det kan godt hende at problemene du sliter med er knyttet til kontoen du bruker til å logge deg på Windows. Du kan prøve å logge deg på lokalkontoen. Les mer i vår guide.

Classic Shell

Classic Shell er et program som endrer startmenyen til klassisk startmeny slik den er i Windows 7. Les mer om dette i vår guide.

Installer Windows på nytt

Denne løsningen er kanskje den mest dramatiske. Hvis du mener problemet er såpass alvorlig kan dette være et alternativ. Du bør ikke installere Windows på nytt før du har prøvd alt annet. Du skal ikke miste noen data selv om du installerer Windows på nytt, men du bør uansett alltid ta sikkerhetskopi av viktige filer før du gjør noe så dramatisk. Les mer om dette i vår guide.

You may also like...

2 Responses

  1. Hei,
    Når jeg logger på funker alt dom det skal i ca 1 min, så blir skjermen svart og det eneste en kan gjøre et å bevege pilen på skjermen.
    Er det noe jeg kan gjøre?
    Hilsen
    H

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *