Stor oppdatering for WordPress

I dag får WordPress en stor oppdatering. Denne oppdatering er såpass stor at utviklerne kaller den for «ground-breaking release».

Les også: WordPress-guiden

Jo større oppdatering og mer fryktet vi at WordPress ville blitt mindre fleksibel. Da versjon 5 ble lansert ble blokkene introdusert og det viste seg å være en forferdelig nyhet.

Poenget med blokker er at det skulle gjøre WordPress med brukervennlig og fleksibel. Resultet er det motsatte. Meningen er alt innhold på en nettside skal lages med en blokk. Problemet er at innstillingene i en blokk er mindre fleksible enn hvis man bruker HTML-koder.

Det som redder dagen for oss som ønsker mer kontroll over innholdet er en egen blokk for HTML-koder. Denne blokken gir oss mer kontroll enn blokker som er utviklet for spesifikk type innhold, for eksempel YouTube-videoer.

WordPress 5.9 er lansert!

Dette er nytt i WordPress 5.9:

 • Nettsideredigering
  Meningen er at denne funksjonen skal gi deg kontroll over hele nettstedet ditt, direkte fra konrollpanelet.

 • Din personlige maleboks
  Når du bruker ett av de nye temaene trenger du ikke lenger funksjonen tilpasser. I stedet får du mulighetene med stiler-grensesnitt inne i nettsideredigereren.

 • Navigasjonsblokk
  Den nye navigasjonsblokken gir deg to valg. Du kan velge en alltid på responsiv meny eller du kan velge en som tilpasser seg til skjemstørrelsen.

 • Bedre blokk-kontroller
  WordPress 5.9 kommer med nye typografverktøy, fleksible oppsettkontroller og finere kontroll over detaljer som avstand, kantlinjer og mer.

 • Mønsterkatalog
  Mønsterkatalogen har et stort utvalg av blokkmønstre som skal spare tid.

 • Fornyet listevisning
  Den nye listevisningn lar deg dra og slippe innholdet hvor du ønsker det.

 • Forbedret galleriblokk
  Du kan behandle hvert bilde i en galleriblokk på samme måten som i bildeblokken.

 • Nytt tema
  WordPress har fått det nye teamet Twenty Twenty-Two. Dette er det første blokktemaet i WordPress sin historie. Det er en ny måte å arbeide med WordPress på. Blokkteamer gir deg en rekke visuelle valg, alt fra fargeplaner og skrifttype-combinasjoner til sidemaler og bildefiltre.

Du finner detaljene på wordpress.org.

Slik oppdaterer du

Det skal dukke opp en lenke i kontrollpanelet i WordPress. Klikk på denne lenken for å oppdatere!

Kilde: wordpress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *