Den store Windows-oppdateringen er klar!

Den store mai-oppdateringen for Windows 10 er nå offisielt lansert – den har versjonsnummeret 1903. Den skulle egentlig lanseres i april 2019, men Microsoft utsatte lanseringen fordi selskapet ønsket å testet den mer grundig enn den forrige oppdateringen og det er gode nyheter for brukerne.

Les også: Store nedringer i Windows Update

På denne siden får du en liste over nyhetene i denne store oppdateringen for Windows 10.

Store oppdateringer

Windows 10 ble lansert i juli 2015. Dette er tidligere store oppdateringer for Windows 10:

 1. Threshold 2 (november 2015)
 2. Anniversary Update (august 2016)
 3. Creators Update (april 2017)
 4. Fall Creators Update (oktober 2017)
 5. Spring Creators Update (april 2018)
 6. Oktober-2018 Update (oktober 2018)

Den siste store oppdateringen ble først lagt ut i oktober 2018, men denne ble trukket tilbake og ble senere lagt ut i november 2018 i reparert – les mer. Grunnen til dette er at Microsoft hadde ikke testet oppdateringen skikkelig – den hadde såpass mange feil at den fikk negative konsekvenser for en del brukere.

Slik installerer du oppdateringen

Du kan installere den store oppdateringen via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update. Her kan du klikke på Se etter oppdateringer. Vær oppmerksom på at det kan ta tid (timer eller dager) før oppdateringen er tilgjengelig for alle. Vi anbefaler at du venter med å installere denne oppdateringen.

Derfor bør du vente

Vi anbefaler alle brukere til å vente med å installere denne store oppdateringen. Grunnen til dette er at Microsoft har tidligere dummet seg ut skikkelig ved å legge ut oppdateringer som er såpass lite testet at det har skapt problemer for mange brukere. Denne gangen har Microsoft testet mer grundig enn den forrige og det er gode nyheter for brukerne, men du bør likevel vente minimum en uke.

Nyhetene

Dette er noen av nyhetene vi kan forvente i mai 2019 i Windows 10:

 • Store endringer i Windows Update
  Brukerne får endelig bestemme selv om og når de skal installere de store oppdateringene. Dette blir ikke lengere automatisk. Brukerne har en mulighet til å utsette oppdateringen – dette gjelder også brukere av Windows 10 Home.

 • Bedre ytelse
  Microsoft har tidligere lansert oppdateringer mot et såkalt Spectre-hull. Disse oppdateringene kunne potensielt føre til dårligere ytelse. Nå skal Microsoft fikse dette slik at det blir mindre reduksjon i ytelse.

 • Store endringer i søkevinduet
  Når du klikker på søkevinduet i Windows 10 får du nå opp flere valg – mange vil nok oppleve dette litt forvirrende i starten. Du får blant annet en liste over populære apper og faner med apper, dokumenter, innstillinger, epost og mer. Fordelen er at brukern skal få flere valgmuligheter, men ulempen er at søkevinduet ikke lenger er minimalistisk.

 • Forbedringer i innstillinger
  Microsoft har planer om å etter hvert erstatte det gamle kontrollpanelet med innstillinger og driver nå og flytter funksjoner til den nye innstillinger-delen i Windows 10. Videre skal innstillinger få klikk-og-dra-mulighet som skal gjøre det enklere å endre innstillinger i Windows.

 • Krever mer plass
  Microsoft setter opp minimumskravene til Windows 10 version 1903. Den krever minimum 32 GB lagringsplass. Tidliere versjon krevde 20 GB. Les mer på microsoft.com

 • Lagringsplass reservert for oppdateringer
  Det skal reserveres rundt 7 GB lagringsplass for oppdateringer. Hensikten skal være en buffer i tilfelle en oppdatering mislykkes.

 • Windows Sandbox
  Brukere av Windows 10 Pro skal få muligheten til å legge programmer i et isolert miljø med Windows Sandbox.

 • Bedre startmeny
  Det skal være planer om å rydde i startmenyen. Det er mange som har klaget over denne funksjonen i Windows 10.

 • Enklere avinstallasjon
  Det skal bli enklere å avinstallere innebygde apper.

 • Windows Update på System Tray
  Windows Update skal få et eget ikonet på System Tray nederst til høyre i Windows.

 • Bedre støtte for raw-filer
  Windows 10 har allerede støtte for raw-filer, det vil si bilder som kommer direkte fra kamera, men denne støtten kunne vært bedre. Denne Windows-oppdateringen skal ha bedre støtte for raw-filer. Les mer i vår artikkel.

 • Automatisk problemløsning
  Det er allerede nå mulig å aktivere automatiske problemløsninger i Windows 10, men denne funksjonen skal utvides i neste oppdatering.

 • Forbedret installasjonsprosess
  Det skal nå være enklere å installere Windows 10 på ny PC. Denne prosessen er blitt optimalisert.

Kilder: Microsoft, howtogeek.com (1), howtogeek.com (2), zdnet.com, windowscentral.com

You may also like...

2 Responses

 1. Per Simonsen sier:

  Har absolutt IKKE behov for noen oppdateringer. Var veldig fornøyd med W.7. W.10 tok vekk masse lagrede programmer og program som var i daglig bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *