Dårlig vær er bra fotovær

Er du fotointeressert velger du kanskje å ha en innedag hvis det blåser og regner/snør, men dårlig vær gir ofte de mest spennende fotomotivene. Med det riktige utstyret og med den riktige holdningen kan slike forhold gi svært gode bilder.

Les også: Fototips i regn
Fotovær

Mads Peter Iversen er en dansk fotograf som kommer med en rekke tips for fotografering i dårlig vær og har lagt ut en video til informasjon og inspirasjon for fotografer.

Les også: Slik blir du bedre fotograf

Dette er noen av tipsene fra Mads om fotografi i dårlig vær:

  • Du bør bruke et kamera som er mer eller mindre vanntett. Nyere kameraer tåler gjerne en del fuktighet. Det kan være lurt å sjekke dette på forhånd, enten i brukermanualen for ditt kamera eller i tester på nettet.

  • Det kan være lurt å ha med deg noe å tørke objektivet med, for eksempel servietter eller en mikrofiberklut. Servietter gjør faktisk en god jobb med å tørke opp det meste av regnet på objektivet og du kan bruke kluten til å finpusse.

  • Ikke ta bort solblenderen fra objektivet selv om det ikke er sol. Solblenderen kan brukes til å beskytte både mot regnet, men også mot uhell ved å miste kameraet på bakken. Les mer om solblender i vår artikkel.

Video

Dette er en video som informerer og inspirerer:

Kilde: diyphotography.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.