Windows 10 Creators Update lanseres i dag!

Den neste store oppdateringen for Windows er Windows 10 Creators Update. Microsoft skal etter planen lansere den i løpet av dagen i dag. Du kan få tak i den allerede nå, hvis du ønsker det. Vi viser deg hvordan.

Les også: Windows 10 spørsmål og svar

Siste gang Microsoft lanserte en såpass stor oppdatering var i august 2016 – den het Windows 10 Anniversary Update. Les mer i vår artikkel.

Nye funksjoner

Dette er noen av nyhetene vi kan vente i Windows 10 Creators Upate:
 • «Compact Overlay Windows»
  En mulighet til å vise et lite app-vindu (for eksempel en video) over et annet større app-vindu (for eksempel et Word-dokument).

 • «Dynamic Lock»
  En mulighet til å låse en PC hvis du går vekk fra PC-en. Denne funksjonen krever en kompatibel Bluetooth-enhet. Windows 10 overvåker Bluetooth-enheten og låser PC-en hvis ikke enheten observeres i løpet av 30 sekunder.

 • Spill-modus
  Du skal få en bedre spill-opplevelse med Windows 10.

 • «Mixed Reality»
  Windows 10 får en såkalt «mixed reality shell» som gjør det mulig å kjøpe virtual reality headset. Les mer på microsoft.com.

 • Kveldslys
  Denne funksjonen gjør det mulig å redusere blått lys fra dataskjermen som kan øke sannsynligheten for at brukeren får bedre nattesøvn. Dette er en funksjon som ligner på det programmet F.lux har å tilby.

 • Paint 3D
  Dette er en oppgradering av det klassiske Paint-programmet i Windows. Denne appen støtter 3D-objekter.

 • Startmenyen får en overhaling
  Du kan nå organisere apper i grupper.

 • E-bøker
  Windows 10 får en e-bokfunksjon i Windows Store. Denne funksjonen skal gjøre det mulig å kjøpe og laste ned e-bøker. Meningen er at e-bøkene skal lastes ned som PDF-filer og at de skal leses i Microsofts egen nettleser Edge.

 • Temaer fra Windows Store
  Du får muligheten til å laste ned temaer for Windows via Windows Store.

 • Microsoft Edge
  Microsofts nettleser får en kraftig overhaling.

 • Forbedret personvern
  Microsoft har blitt kritisert for måten personvernet er behandlet i Windows 10. Les mer om dette i vår oversikt. Det skal nå være enklere for brukeren å konfigurere personvernet i Windows 10.

 • Registerredigering
  Registerredigering i Windows er blant annet kjent for å være lite brukervennlig – du må bla deg frem til en bestemt registernøkkel. Windows 10 får en adresselinje som gjør det mulig å lime inn (eller skrive) et bestemt sted i registeret, i stedet for å måtte bla deg frem til et bestemt sted.

 • Windows Update
  Du får blant annet en mulighet til å stoppe oppdateringer midlertidig – dermed kan du faktisk blokkere oppdateringer midlertidig.

Lanseres i dag!

Den offisielle lanseringsdatoen for Windows 10 Creators Update er i dag. Du kan eventuelt sjekke via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet. Her skal du se en melding om at Windows 10 Creators Update er på vei, hvis ikke den allerede er installert.

Ønsker du å være en av de første som får den kan du eventuelt klikke på «Ja, vis meg hvordan». Klikk på din favoritt nettleser og du får da opp en nettside som gir deg tilgang til et verktøy som gjør det mulig å oppdatere med en gang. Nettsiden det dreier seg om er microsoft.com.

Du kan eventuelt vente på at denne oppdateringen installeres på din PC. Dette kan ta timer, dager eller uker. Microsoft har bestemt seg for å rulle ut oppdateringen over tid slik at serverne kan takle pågangen.

Kilder: zdnet.com, ghacks.net (1), ghacks.net (2), Windows.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *