Kjempeoppdatering for Windows 10
Den store oppdateringen for Windows 10 er nå klar for nedlasting og installasjon. Den hadde tidligere navnet Spring Creators Update, men har nå fått navnet Windows 10 April 2018 Update.

Les også: Den store Windows-guiden

Store oppdateringer

Windows 10 ble lansert i juli 2015. April 2018 Update er den femte store oppdateringen for Windows 10. Dette er tidligere store oppdateringer for Windows 10:

 1. Threshold 2 (november 2015)
 2. Anniversary Update (august 2016)
 3. Creators Update (april 2017)
 4. Fall Creators Update (oktober 2017)

Her er nyhetene

Windows 10 April 2018 Update får ganske mange nye funksjoner og forbedringer av andre funksjoner.

 • «Timeline»
  Dette er den store nyheten i denne oppdateringen av Windows 10. Timeline viser aktiviteter på alle enhetene dine. Dette er egentlig en kraftig utvidet utgave av oppgavebehandling. Du vil blant annet kunne styre dine mobile enheter med denne funksjonen.

 • Innstillinger
  Innstillinger får en overhaling i denne oppdateringen, både når det gjelder utseende og antall muligheter. Endringen bærer preg av at brukeren ikke lenger skal trenge å bruke det gamle kontrollpanelet, og det er et positivt tegn.

 • Deling i lokalt nettverk
  Det skal bli enklere å dele data via det lokale nettverket. Dette kan blant annet brukes til å dele filer, bilder, nettsider eller kontakter. Det dreier seg om å dele data fra PC til PC og mellom andre enheter via trådløst nettverk eller Bluetooth. Dette blir ganske enkelt å ordne, men det krever at både sender og mottaker godkjenner delingen.

 • Bedre personvern
  Microsoft har fått mye pepper for dårlig personvern i Windows 10. Dette innebærer blant annet at du sender informasjon til programvaregiganten uten å være klar over det. Du skal nå få informasjon om hvilke data Windows 10 eventuelt sender til Microsoft.

 • Bedre Bluetooth-funksjon
  Det skal bli enklere å koble enheter til en PC via Bluetooth-funksjonen.

 • Bedre nettleser
  Den innebygde nettleseren Microsoft Edge får en rekke forbedringer.

 • Personer
  Dette er en funksjon som debuterte i forrige Windows-oppdatering. Denne funksjonen får en rekke forbedringer. Du skal blant annet kunne klikke-og-dra kontakter til ikonet slik at du enklere kan kommunisere med dem.

 • Utvidet HDR-støtte
  Flere enheter skal kunne avspille HDR-videoer via Windows 10 PC.

 • Hjemmegrupper er deaktivert
  Funksjonen Hjemmegrupper er blitt deaktivert i den nyeste Windows 10-versjonen. Brukere oppfordres til å ta i bruk andre løsninge som for eksempel OneDrive.

Listen over nyhetene i Windows 10 April Update er mye lenger enn dette. Du finner en oversikt på windows.com, zdnet.com og howtogeek.com.

Slik installerer du den store oppdateringen

Det finnes flere måter å installere oppdateringen. Vi viser her fire måter. Du kan bruke den som passer for deg. Hvordan vet du at du har fått den nyeste oppdateringen? Jo, versjonsnummeret er 1803. Skriv ordet winver i søkevinduet i Windows og trykk på Enter – du vil da få opp et vindu som viser versjonsnummeret.

 1. Det enkleste er rett og slett å vente på at du får en melding om at oppdateringen er klar for nedlasting og installasjon. Hvis du velger dette alternativet må du kanskje vente alt fra et døgn til noen dager eller uker.

 2. Den nest enkleste metoden er å klikke på Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet. Klikk på Se etter oppdateringer. Hvis ikke du får den siste store oppdateringen med denne metoden heller kan du prøve neste metode.

 3. Gå til nettsiden microsoft.com og klikk på Oppdater nå-knappen. Last ned og kjør filen og da skal det settes i gang oppdatering til Windows 10 April 2018 Update. Klikk på Oppdater nå-knappen for å fortsette med nedlastingen og installasjonen. Hvis du ser bare Avslutt-knappen her har oppdateringen ikke dukket opp – du kan prøve igjen senere. Vær klar over at dette kan ta lang tid – du bør ikke arbeide på PC-en mens oppdateringen lastes ned og installeres. Det finnes en fjerde metode hvis ingen av de andre virker.

 4. Gå til nettsiden microsoft.com og klikk på Last ned verktøyet nå-knappen, lagre filen og kjør den nedlastede filen. Godkjenn lisensvilkårene, velg Oppgrader denne PCen nå og klikk på Neste-knappen. Denne metoden bruker et såkalt Media Creation Tool til å oppdatere PC-en. Du får etter hvert et vindu med meldingen Klar for å installere og her kan du blant annet velge å beholde personlige filer og apper, og det bør du absolutt velge. Klikk på Installer-knappen når du er klar til å installere.

Kilder: Microsoft, zdnet.com, windowscentral.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.