Slik får du tak i den store oppdateringen for Windows 10
I går lanserte Microsoft en stor oppdatering for Windows 10 – en såkalt Windows 10 April 2018 Update. Vi forteller deg hvordan du kan laste den ned og installere.

Les også: Kjempeoppdatering for Windows 10

Har du allerede fått den?

Du kan sjekke om oppdateringen er allerede installert. Skriv ordet winver i søkevinduet i Windows og trykk på Enter – du vil da få opp et vindu som viser versjonsnummeret. Hvis nummeret er 1803 har du allerede fått den store oppdateringen. Hvis du ser et lavere nummer kan du fortsette å lese denne artikkelen.

Slik får du tak i oppdateringen

Vær klar over at det vil ta tid å installere denne oppdateringen – du bør ikke arbeide med datamaskinen mens den oppdateres. Det finnes flere måter å installere oppdateringen. Vi viser her fire måter. Du kan bruke den som passer for deg.

  • Det enkleste er rett og slett å vente på at du får en melding om at oppdateringen er klar for nedlasting og installasjon. Hvis du velger dette alternativet må du kanskje vente alt fra et døgn til noen dager eller uker.

  • Dette er en metode som er aktuell for de fleste akkurat nå. Det dreier seg om å oppdatere via Windows Update. Du klikker på Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet. Klikk på «Se etter oppdateringer». Oppdatering med versjonsnummer 1803 skal da installeres.

  • Du kan bruke denne metoden hvis de andre ikke virker. Gå til nettsiden microsoft.com og klikk på Oppdater nå-knappen. Last ned og kjør filen og da skal det settes i gang oppdatering til Windows 10 April 2018 Update. Klikk på Oppdater nå-knappen for å fortsette med nedlastingen og installasjonen. Hvis du ser bare Avslutt-knappen her har oppdateringen ikke dukket opp – du kan prøve igjen senere. Vær klar over at dette kan ta lang tid – du bør ikke arbeide på PC-en mens oppdateringen lastes ned og installeres. Det finnes en fjerde metode hvis ingen av de andre virker.

  • Du kan bruke denne metoden hvis de andre ikke virker. Gå til nettsiden microsoft.com og klikk på Last ned verktøyet nå-knappen, lagre filen og kjør den nedlastede filen. Godkjenn lisensvilkårene, velg Oppgrader denne PCen nå og klikk på Neste-knappen. Denne metoden bruker et såkalt Media Creation Tool til å oppdatere PC-en. Du får etter hvert et vindu med meldingen Klar for å installere og her kan du blant annet velge å beholde personlige filer og apper, og det bør du absolutt velge. Klikk på Installer-knappen når du er klar til å installere.

Kilder: Microsoft, windowscentral.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *