Slik installerer du den store Windows 10-oppdateringen

windows_10_wallpaper2

Den store oppdateringen for Windows 10 er nå klar for nedlasting, nemlig Anniversary Update. Du skal etter hvert få en melding om oppdateringen og vil da kunne sette i gang installering. En del brukere vil imidlertid oppleve at oppdateringen lar vente på seg, men du kan installere den med en gang – vi viser deg hvordan.

Les også: Windows 10 spørsmål og svar

Meningen er at Microsoft skal legge ut oppdateringen gradvis til sine kunder som har Windows 10 installert og det er derfor ikke gitt at du har fått oppdateringen, men det finnes noen triks.

Slik gjør du det

Før du setter i gang med denne oppdateringen bør du absolutt ta sikkerhetskopi av viktige filer.

Det finnes minst tre metoder for å oppdatere Windows 10:

 • Via Windows Update
  Du kan sjekke om oppdateringen er tilgjengelig via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Se etter oppdateringer. Du må sannsynligvis vente på å få oppdateringen på denne måten. Da kan du prøve neste metode hvis du ikke orker å vente.

 • Via en lenke på Microsoft-side
  Dette er den nest enkleste måten å få tak i den store oppdateringen, dersom ikke den er dukket opp på Windows Update. Du kan besøke nettsiden microsoft.com og klikke på lenken «Get the Anniversary Update now». Vi har selv prøvd denne metoden og den fungerer som en drøm.

  Du vil da laste ned programfilen Windows10Upgrade28084.exe. Kjør denne filen og du får opp et vindu med muligheten til å sette i gang installasjon av Windows 10 Anniversary Update. Klikk på «Oppdater nå»-knappen for å sette i gang oppdateringen. PC-en vil nå sjekkes for kompatibiltet, det vil si om PC-en takler oppdateringen.

  Klikk på Neste-knappen for å fortsette eller vent på at oppdateringen starter automatisk. Den starter med at oppdateringen klargjøres og til slutt får du en melding om at oppdateringen er klar og da er det bare å klikke på «Start på nytt nå» for å starte PC-en på nytt og gjennomføre selve oppdateringen.

 • Via Media Creation Tool
  Dette er en alternativ metode, men du trenger ikke å velge denne hvis en av de andre metodene virker. Du kan laste ned verktøyet Media Creation Tool fra microsoft.com og bruke verktøyet til å laste ned en ISO-fil for Windows 10. Du kan bruke ISO-filen til å lage en oppstart-DVD, starte opp datamaskinen med denne og oppgradere til Windows 10 Anniversary Update.
Dette er nytt

Dette e noen av nyhetene i Windows 10 Anniversary Update:

 • Startmenyen blir mer fleksibel – enklere å navigere.
 • Oppgavelinjen viser blant annet antall varsler for hver app på oppgavelinjen.
 • Linux Bash er et Linux-skall (kommandolinjeprogramvare) som er integrert i Windows 10.
 • Microsoft Edge nettleseren får en overhaling.
 • Windows Ink gjør at Windows gjenkjenner det som blir skrevet på skjermen med en penn.
 • Hendelsessenteret i Windows 10 får en overhaling.
 • Cortana er en virtuell assistent i Windows som får en stor oppgradering.

Kilder: Microsoft, thewindowsclub.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *