Snapshot gir bedre arbeidsflyt i Lightroom

Snapshot er en funksjon i Adobe Lightroom, som gjør det mulig å lagre enkelte deler av historikken fra arbeidsflyten, når du redigerer et bilde. Snapshot gjør det enklere å sammenligne ulike stadier i redigeringsprosessen – det blir enklere å vurdere hvilken redigering du foretrekker.




Snapshots er dine favoritter i historikken

En av fordelene med bruk av snapshot i Lightroom, er at den gjør det mulig å ta vare på dine favoritter i historikken til Lightroom. Du trenger dermed ikke å bla i hele historikken for å lete etter et viktig/interessante trinn i redigeringsprosessen.

Les også: GUIDE: Adobe Lightroom

Du får tilgang til snapshot via nenyen «Develop, New snapshot…», eller du kan bruke hurtigtast Ctrl+N. Du kan også klikke på plussen på høyre siden av «Snapshot»-menyen til venstre.

Du får da opp et vindu som gir deg muligheten til å skrive det du ønsker – standardverdien her er dato og klokkeslett, altså når snapshot er lagrer. En ide er kanskje å beholde dato og klokkeslett, og legge til beskrivende ord som «originalbilde» for eksempel. Alle snapshots lagres så under menyen «Snapshot» i menyen til venstre, like over «History»-menyen.

snapshot2

Klikk på et bestemt snapshot for å se på det aktuelle bildet. Du kan høyreklikke på et bestemt snapshot, hvis du ønsker å redigere det videre («Update with Current Settings»), gi det et nytt navn («Rename»), eller du kan slette snapshot («Delete»).

Bedre arbeidsflyt

Et tips for god arbeidsflyt ved redigering av bilder, kan være å ta snapshot av et bilde i originaltilstand, og deretter ta snapshot på «kritiske» eller «interessante» øyeblikk/tilstander i redigeringsprosessen.

Les også: Virtuelle kopier

En av mange fordeler med snapshot er at du kan klikke på de ulike snapshot fra menyen til venstre, og på den måten sammenligne samme bildet på ulike stadier i redigeringsprosessen.

Lightroom husker alt

Det fantastiske med Lightroom er at både historikk, virtuelle kopier og snapshots, huskes av programmet, selv om du avslutter Lightroom og starter det på nytt. Grunnen til at Lighroom klarer dette er at Lightroom bruker kataloger, og endrer ikke bildene dine direkte. Les mer om dette i vår guide.

Synkroniser snapshot

Du kan synkronisere snapshop via menyvalget «Settings, Sync Snapshots». Du vil da få et vindu som gir deg muligheten til å bestemme hvilke redigeringer som du ønsker å skal synkroniseres.

snapshot3

Introduksjon via video

Se en videosnutt fra Adobe som viser deg hvordan dette gjøres:

Kilde: adobe.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.