IMDB snart ute med nytt design

Den populære filmdatabasen IMDB har kunngjort at de snart skal endre design av sine nettsider. Hvor mye skade klarer de å lage denne gangen?

Les også: Den store filmstrømmeguiden

IMDB har i løpet av de siste tre årene endret designet hvert år – den ene endringen mindre brukervennlig enn det andre. IMDB er ikke hva det en gang var, men vi filmelskere er rett og slett nødt å bli vant til det.

IMDB

Du finner nettstedet på imdb.com. Dette er et glimrende nettsted for alle som liker filmer. Bare synd at designet blir dårligere og dårligere.

Les også: IMDB-guide

Hva er galt?

 1. Animerte plakater på hovedsiden – dette skal være så fancy og moderne, men det ødelegger oversikten. Fokuset rettes mot animasjonen og ikke på menyene og teksten. Heldigvis kan man unngå dette hærverket ved å bokmerke en av undersidene.

 2. Dårligere oversikt – hvis vi går til en IMDB-side for en bestemt regissør eller skuespiller er blitt lagt til masse filtre og miniatyrbilder av filmer som vedkommende har laget. De nye sidene er blitt mer rotete og mindre kompakt. De gir rett og slett dårligere oversikt. Det hjelper ikke at utviklerne har lagt til mer luft mellom enhetene på siden.

  Spalten med «Credits» er meget rotete og uoversiktlig. Her må vi klikke et par ganger for at siden skal vise ønsket kategori. Standard kategorien er gjerne ikke den som en bestemt person er mest kjent for. Et eksempel er Steven Spielberg – her er standard kategorien producer, selv om han er mer kjent som regissør. Dette var mye enklere før.

 3. «Known for»-overskriften er fullstendig unødvendig og rett og slet villedende. Det er ikke lenger mulig å få en kjapp oversikt over filmer som bestemte regissører har gjort. Nå blir det mye mer skrolling og klikking for å få en utvidet liste.

  Det finnes flere eksempler på hvor idiotisk denne «Known for»-overskriften er. Her er tre eksempler:

  • IMDB mener David Lynch sitt mesterverk The Elephant Man (nominert til 8 Oscars) ikke er en av hans mest kjente filmer. I stedet nevnes Inland Empire, slett ingen dårlig film, men filmen er såpass surrealistisk i formen at knapt noen har hørt om den.

  • Et annet godt eksempel er skuespilleren Harry Dean Stanton. IMDB mener Paris, Texas ikke er en av hans meste kjente filmer. Det er jo nettopp i denne filmen Stanton fikk sitt store gjennombrudd med en av sine få hovedroller.

  • Det tredje eksemplet er Steven Spielberg. Hans ikoniske film Jaws er ikke nevnt som en av hans mest kjente.

Vi kommer med en oppsummering når det nye designet er publisert!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *