Nå har IMDB gjort det igjen

I 2020 endret den populære filmdatabasen IMDB sitt design ganske radikalt i feil retning.

Les også: Hva skjedde med IMDB?

Nytt design

Nå går IMDB videre med endringene og nå har de endret designet på sidene for filmer og personer. Hvis du gå inn på spesifikk film eller skuespiller ser det helt annerledes ut nå, i hvert fall på noen sider.

IMDB driver og rullet ut designet nå så det er ikke sikkert alle undersidene har fått det. Vi opplever at enkelte sider har fortsatt det gamle designet.

Det første vi reagerer på er at trailere spilles av automatisk hvis vi går inn på enkeltfilmer. Videoen er blitt vesentlig større enn i det gamle designet og det er derfor svært forstyrrende med autoplay på trailere. Heldigvis stopper traileren etter noen sekunder.

IMDB påstår i en pressemelding at disse endringene kommer etter tilbakemeldinger fra leserne. IMDB mener at endringene gjør sidene mer brukervennlig og at det skal være enklere å finne frem filmer.

Konklusjon

For oss virker det nye designet mindre kompakt – bilder og videoer (med trailere) er blitt større – kombinert med at det er alt for mye luft mellom elementene på en side – konsekvensen er at får vi dårligere oversikt over innholdet på en side.

Hva mener du? Er designet blitt bedre eller dårligere? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilde: IMDB.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *