Gratis fotokurs


Lyst å lære mer om fotografi? Da har du kommet til riktig side! Her finner du en oversikt over gratis fotokurs!

Les også: Fotoapper for alle

School of Visual Arts
School of Visual Arts er et kunstakedemi i New York som underviser fremtidige kunstnere og designere i forskjellige fag, inkludert fotografi. Akedemiet har opprettet en YouTube-kanal med gratis kurs. Du finner kanalen til School of Visual Arts på youtube.com/user/SVANewYorkCity. Det dreier seg om rundt hundre videoer
99 videoer med total spilletid på rundt 100 timer.


Stanford University
Dette er en samling av mange forelesninger fra Stanford University i digital fotografering. Det er Marc Levoy som foreleser. Han er spesialist på informatikk og elektroteknikk og derfor bærer forelesningene preg av å være ganske tekniske, men han kommer også med mange praktiske tips og han gjennomgår fotohistorien. Det blir både praktisk og teknisk innføring i digital fotografering.


YouTube
Du finner selvfølgelig masse interessant fotostoff på YouTube. Vi har samlet mange av de beste YouTube-kanalene for deg som er interessert i fotografi. Du kan bruke disse kanalene både til informasjon og motivasjon.

Vimeo
Vimeo har på samme måten som YouTube masse fotostoff. Søker du etter photography får du videoer på engelsk. Her er det ganske mange videoer, blant annet følgende:

Det er dessverre lite utvalg av videoer på norsk. Vi bruker søkeordet fotokurs og få da opp videoer på blant annet norsk, svensk og tysk. Det vi fant av norske videoer var reklame for kommersialle fotokurs.

Ønsker du å lære mer om Vimeo kan du lese vår guide.

Kamera-simulator
Bruk kamera-simualtorer til å lære deg fototeknikk. Dette er en veldig fin måte å bli kjent med samspillet mellom blender, lukker og ISO. Du finner oversikten i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *