TEST: Scoolo fotokurs

scool_0

Club Scoolo er en tjeneste som tilbyr gratis fotokurs på nett. I tillegg tilbyr Club Scoolo medlemskap. hvor medlemmene kan få tilbakemeldinger (bildekritikk) på innsendte bilder. Kursleder gir også bildebehandlings-tips med programmet Lightroom underveis i gjennomgangen. Medlemskapet koster kr 1290.- i året.

Det er Erik Nordby som står bak disse kursene. Erik har lang erfaring innen foto-undervisning, som foredragsholder, lærer og fotoingeniør ved Institutt for fotografi, Kunsthøgskolen i Bergen, Høgskolen i Hedmark, NTNU, Kunstakademiet i Trondheim, og Norsk fotofagskole, samt årelang erfaring som profesjonell fotograf og billedkunstner.

Gratis fotokurs

Fotokurset som tilbys gratis er delt inn i 10 kapitler og består av rundt 50 videoer, med en spilletid på tilsammen over 3 timer. I tillegg finnes et stikkordsregister, testspørsmål til hvert kapittel, praktiske øvingsoppgaver og en valgfri eksamen med kursbevis.

Dette blir testet

Vi ser på strukturen av nettsiden, det vil si hvor brukervennlig den er. Vi observerer hvor enkelt det er å finne frem på nettsiden, og hvor gode kursene er rent fototeknisk.

Dette mener vi om fotokurset

scool22

Vi finner oversikten over alle fotokursene på scoolo.com. Denne oversikten er ved første øyekast litt forvirrende, fordi den leses ikke fra rad til rad, men kolonne til kolonne. Når vi imidlertid har skjønt dette, er ikke dette noe «problem».

Kurset består av fire hovedkategorer: Kamera, lys, komposisjon og portrett. Klikker vi videre på enkelttemaer, får vi mer informasjon om den delen, i tekstform og med bilder.

scool33

Vi ser nærmere på den delen av kurset som omhandler lyset. Her igjen blir vi litt forvirret over organiseringen av kursinnholdet. Start-knappen er nemlig ikke starten på denne delen av kurset, men en innledning. Dette er likevel ikke et stort problem, fordi vi blir fort vant til strukturen.

Videre ser vi et forbedringspotensiale i lenking. Det mangler lenker mellom de ulike delene av kurset. Et konkret eksempel på dette er i den delen som omhandler lyset, skrives det om eksponeringskompensasjon, men dette blir forklart litt for overfladisk. Det viser seg imidlertid at dette er forklart nærmere i en annen del av kurset, nemlig den delen som handler om kamera. Her savner vi en lenke til den delen av kurset.

Innholdet på Club Scoolo

Vi finner god teknisk og praktisk informasjon om kamera og fototeknikk. På kamera-delen av kurset får vi en fin meny på høyre siden i nettleseren, med ulike tekniske begreper.

Et godt eksempel på god informasjon er informasjon over nøkkelbegreper som eksponeringstriangelen.

scool_eksponering

Konklusjon

Club Scoolo leverer et godt fotokurs, med god teknisk og praktisk informasjon om kamera og fototeknikk. Det som kunne vært noe bedre er organisering av nettsiden. Dette går blant annet på mangel på navigasjon mellom de ulike delene av kurset.

Pluss

+ Fotokuset er gratis.
+ God teknisk og praktisk informasjon.

Minus

– Strukturen kunne vært bedre.
– Navigasjonen mellom ulike deler av kurset kunne vært bedre.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *