Hent fotoinspirasjon på YouTube
Er du interessert i fotografi er YouTube en fantastisk ressurs, både til informasjon og motivasjon. Du vil på denne siden finne noen av de beste YouTube-kanalene som har med foto å gjøre.

Les også: Slik blir du bedre fotograf

Du finne masse godbiter på YouTube. Kurs, tips, anmeldelser, intervjuer og inspirasjon! Ønsker du å bruke YouTube på en mer systematisk og bedre måte kan du se vår YouTube-guide.

Marc Levoy

Marc Levoy er en forsker og professor ved Stanford University. Han er spesialist på informatikk og elektroteknikk. Levoy er også en fotoentusiast og holdt forelesninger i digital fotografering våren 2016 og det hele er nå tilgjengelig gratis på nettet. Dette er en ganske teknisk foresning hvor han både snakker om fotografi i et historisk perspektiv og gjennomgår fototeknikk. Dette er en godbit for fotoentusiaster. Det dreier seg totalt om 18 forelesninger og hver forelesning har en varighet på over en time. Den første forelesningen av 18 finner du på YouTube.com.

Mikeno62

Denne kanalen er for vaskeekte kamera-nerder. Det er en danske som viser demontering og reperasjon av kameraer og objektiver. Kanskje du finner noen tips her hvis du har fotoutstyr som ikke fungerer som det skal, men vær oppmerksom på at du bør ikke prøve å reparere ditt eget fotoutstyr hvis du vil at garantien fortsatt skal gjelde, men det er morsomt å obervere 🙂

Peter McKinnon

Peter McKinnon kommer med masse interessante og nyttige fototips. Her får du både kjøpetips, tekniske tips og gode råd om fotografering. Mange av videoene fungerer også som inspirasjon for fotointeresserte.

B&H Photo Video

Dette er i utgangspunktet en fotobutikk i USA, men du finner over 1300 videoer med tips om foto og kameraer. En av de mest populære videoene på denne kanalen er The 15 Features of Your DSLR That Every Photographer Should Know.

DigitalRev TV

Dette er også en butikk i USA med over 600 videoer om fotografi, både tips og anmeldelser av fotoutstyr. Den mest populære videoen her er Nikon D3S vs. Canon EOS 1D Mark IV – Which one’s better?.

Cooperative of Photography

Dett er et tidsskrift og butikk for fotografer. Den mest populære videoen er 7 Smartphone Photography Tips & Tricks.

The Camera Store TV

Her kan du se og høre om det nyeste innen fotografi. Fototips og kameraanmeldelser. En av de mest populære videoene er Canon 5D MK III vs Nikon D800.

Phlean

Her kan du lære mer om fotografi og Photoshop. En av de mest populære videoene er How to Remove Anything from a Photo in Photoshop.

The Art of Photography

Dette er en kanal som ble startet av fotograf Ted Forbes, men det er flere fotografer som bidrar med fototips og anmeldelser. Vi anbefaler Photography lesson with John Free.

SLR Lounge

Her finner du kurs, fototips, anmeldelser og intervjuer. Vi anbefaler Photography 101 | Master Manual Mode.

Fstoppers

Her finner du blant annet kurs, tips og produktanmeldelser. Vi anbefaler Photographing the World: Landscape Photography & Post Production with Elia Locardi.

Adorama

Dette er i utgangspunktet en fotobutikk i USA, men du finner masse gode og interessante videoer her. Vi anbefaler Landscape Photography Tips: Stay Focused.

Fotografer

Ganske mange fotografer har egne YouTube-kanaler. Dette er bare noen eksempler:

Vet du om flere?

Vet du om flere gode YouTube-videoer om fotografi? Legg inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *