Her finner du fotomotivene

Photographer woman and sunset over the lake

Er du på reisefot, og samtidig fotointeressert, finner du gode råd og tips på denne siden. Apper og nettsider som hjelper deg. Hvor finner du de beste fotomotivene?

Les også: De beste appene for ferien

Hvor finner du de beste fotomotivene?

Tipsene på denne siden gjelder forresten ikke bare reisende, men alle fotointeresserte.

Apper

Det finnes utrolig mange apper som er fotorelaterte. Her finner du apper som kan brukes til å finne de beste fotomotivene.

 • Stuck on Earth
  Du har jo Google Maps, Google Earth og UT.no som kan brukes til å finne frem. Men tjenesten Stuck on Earth er et meget interessant alternativ, ikke minst for fotografer som leter etter motiver.

  stuckonearth

  Stuck on Earth er en tjeneste som henter data fra bildetjenesten Flickr, og viser bilder som andre fotografer har tatt på ulike steder.

  Du finner Stuck on Earth på stuckonearthapp.com (Android).

 • Golden Hour by Exposure er en app som forteller deg når på døgnet det er best lysforhold for fotografering. Denne appen finnes både for iOS og Android.

 • The Photographer’s Ephemeris (TPE) er en app som kan hjelpe deg å planlegge fotografering utendørs. Det denne appen gjør er å regne ut hvor lysforholdene er best for foto. Den finnes både for iOS, Android, Mac og Windows – du kan laste den ned fra denne siden.
Nettsider

Shothotspot.com er en nettside som gir deg tips om hvor du kan finne fotomotiver verden rundt. Denne nettsiden bruker nettsteder som flickr.com og panoramio.com til å finne frem de mest fotogene stedene i verden.

Du kan søke etter ett sted i verden, et sted du befinner deg akkurat nå, eller som du planlegger å reise til. Du får da opp et kart som viser det aktuelle stedet, sammen med forslag om steder lokalt, som andre brukere har anbefalt, altså steder som er spesielt fotogene.

Dra på fototur

Kanskje den beste måten å finne interessante motiver, er å dra på fototurer sammen med andre – bli medlem av en lokal fotoklubb og delta i felles aktiviteter.

Ta bilder om kvelden/natta

Det mange kanskje ikke tenker på, er at det finnes masse flotte fotomotiver i mørket. Steder du kjenner i dagslys, blir helt annerledes når sola er borte – les mer.

Kjøp en bok som forteller om et sted

Guider som handler om et sted har som regel tips om severdighetene. Her er lenker til noen bokhandlere:

Praktiske reisetips for fotointeresserte

Skal du reise et sted, og er samtidig fotointeressert, bør du unngå å ta med for mye fotoutstyr. Du finner flere reisetips i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.