Gratis Office-pakke som ligner på MS Office
FreeOffice 2018 er en gratis kontorpakke for Windows og Linux.

Les også: Programvare-porten

Kompatibel med MS Office

Denne kontorpakken er kompatibel med Microsoft Office og er gratis for både hjemmebrukere og for bedrifter.

FreeOffice er en kontorpakke med tekstbehandler (TextMaker), regneark (PlanMaker) og presentasjonsprogram (Presentations).

Du kan velge menybånd («ribbon») eller klassiske menyer og verktøylinjer når du starter ett av programmene for første gang. Du kan eventuelt velge Touch mode hvis du har en skjerm som kan styres ved berøring.

Videre får du opp «Enter your user data her»-vindu. Meningen er at du skal skrive personlig informasjon som skal brukes for maler. Du kan gjerne droppe dette og klikke på Cancel.

Last ned

Du kan laste ned FreeOffice 2018 fra freeoffice.com, men nedlastingen krever registrering. Du får produktnøkkel (et tall) via en e-postmelding – dette tallet må du skrive inn når du starter programmet for første gang.

Konklusjon

FreeOffice er et greit alternativ for deg som ønsker en gratis kontorpakke med tekstprogram, regneark og et presentasjonsprogram. Fordelen er at det har mange funksjoner og det er kompatibelt med Microsoft Office. FreeOffice er også tilgjengelig på norsk – du kan endre språkversjon via Tools, Options, Language, Default language. Det er English (United Kingdom) som er standardspråket. Det viser seg imidlertid at dette endrer ikke språkversjonen til hele programmet, vi får fortsatt menyene på engelsk.

Blant ulempene med FreeOffice er at du må registrere deg for å laste det ned. Videre er det mangel på språk-innstillingene – programmet (menyer og verktøy) blir ikke oversatt selv om du velge norsk.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.