Filmstrømmetjenester på nett
Det finnes etter hvert ganske mange nettsider som tilbyr strømming av filmer og TV-serier på nett. På denne siden får du en oversikt over tjenester Dataporten har omtalt.

Les også: Her er trikset som åpner Netflix-arkivet

Her finner du en omtale av følgende tjenester: Netflix, Amazon Prime Video, SF Anytime. HBO Nordic, MUBI, TubiTV, Classic Cinema Online, Retrovision Classic Movies, Open Culture, Internet Archive, DocumentaryHeaven, BlockBuster.no, Plejmo, ViaPlay, Filmarkivet.no og TopDocumentaryFilms.com. Total 16 tjenester. Halvparten av tjenestene er helt gratis.

Netflix

Priser: 89, 109 og 139 NOK per måned.
Gratis prøve i en måned.

Netflix er den mest populære strømmetjenesten for film og TV-serier. Filmutvalget er greit for de fleste, men ikke overveldende. Er du ute etter gode søketjenester for Netflix? Du finner masse tips og gode råd i vår Netflix-guide.

Amazon Prime Video

Pris: 56 NOK per måned (28 NOK tilbud i 6 måneder).
Gratis prøve i en måned.

Amazon Prime Video er et alternativ til Netflix, men filmutvalget er begrenset. Amazon Prime Video tilbyr blant annet en mulighet til å laste ned filmer for å se på det offline, det vil si uten at du trenger å være koblet til internett. Les mer i vår artikkel.

SF Anytime

Pris: rundt 29 NOK til 39 NOK per film.

SF Anytime tilbyr kjøp og leie av film på nett og er tilgjengelige via din PC/Mac, nettbrett (Samsung android), Smart TV (Samsung, LG og Panasonic) og også på Set Top Box hos operatører som Canal Digital, Riks TV og T-We. Filmutvalget er overraskende godt. Les mer i vår vår artikkel.

HBO Nordic

Pris: 89 NOK per måned.
Gratis prøve i en måned.

HBO Nordic er en strømmetjeneste som først og fremst fokuserer på serier. Tjenesten tilbyr også visning av filmer, men utvalget er begrenset. Les mer i vår guide.

MUBI

Pris: 65 NOK per måned.
Gratis prøve i en uke.

MUBI er et interessant konsept som er annerledes enn mange andre film-tjenester. Filmutvalget på MUBI er faktisk bedre enn det Netflix har å by på, men MUBI viser kun deler av utvalget til enhver tid. Les mer i vår artikkel.

TubiTV

Pris: Gratis.

TubiTV er også en annerledes filmtjeneste, men den fokuserer på en spesiell type filmer. Liker du B-filmer og lavbudsjett-filmer er dette definitivt noe for deg. Denne tjenesten er gratis og du trenger ikke å registere deg. Les mer i vår artikkel.

Classic Cinema Online

Pris: Gratis.

Classiccinemaonline.com er en nettside for oss som liker gamle filmer. Denne nettsiden har ikke den store kvaliteten og den oppdateres sjelden, men liker du gamle filmer finner du en del godbiter her. Les mer i vår artikkel.

Retrovision Classic Movies

Pris: Gratis.

Retrovision Classic Movies er en nettside som tilbyr visning av klassiske filmer og kultfilmer. Du finner også klassiske TV-serier som enkeltepisoder av Bonanza, Dragnet og Lucy Ball. Denne tjenesten er gratis og reklamefinansiert. Les mer i vår artikkel.

Open Culture

Pris: Gratis.

Openculture.com tilbyr et stort utvalg av gamle filmklassikere. Les mer i vår guide.

Internet Archive

Pris: Gratis,

Internet Archive er en nettside som samler inn kulturstoff av ulike typer. Her kan du se på en rekke filmklassikere helt gratis direkte i nettleseren. Les mer i vår artikkel.

DocumentaryHeaven

Pris: Gratis

Documentaryheaven.com er en samling av dokumentarer som finnes på andre nettsteder som YouTube og Vimeo. Liker du dokumentarer er dette nettsteder å anbefale. Les mer i vår artikkel.

Blockbuster.no

Pris: 49 NOK for å leie én film.

Blockbuster.no er ikke abonnementtjeneste, men en tjeneste som gir deg en mulighet til å leie en film her og nå. Her finner mange populære filmer som har hatt premiere på kino for noen uker tilbake. Les mer i vår artikkel.

Plejmo

Pris: 3 til 49 NOK for å leie én film.

Plejmo.com er en strømmetjeneste for film. Du kan velge å streame eller laste ned filmene. Du kan velge blant 5000 filmer. Du kan registrere deg og leie (prisen varierer fra 3 til 49 kroner) eller kjøpe (159 kroner) enkelte filmer. Les mer i vår artikkel.

Viaplay

Pris: 119 NOK per måned.

Viaplay har et godt utvalg av populære og nyere filmer. Du betaler et fast beløp hver måned, men du kan også kjøpe filmer. Les mer i vår artikkel.

Filmarkivet.no

Pris: 39 NOK per måned for abonnement og 39 NOK for leie av enkeltfilmer.

Filmarkivet.no er en filmstrømmetjeneste som fokuserer på norsk film. Det er Norsk Film AS som er ansvarlig distributør for Filmarkivet. Les mer i vår artikkel.

TopDocumentaryFilms

Pris: gratis.

Topdocumentaryfilms.com er et godt alternativ for deg som liker dokumentarer. Nettstedet startet i 2007 som en blogg drevet av én person, men per i dag er det flere som kvalitetssikrer og vedlikeholder nettstedet. Dette nettstedet tilbyr dokumentarer som er lenket til andre nettsteder som YouTube. Les mer i vår artikkel.

Oversikt over tjenestene

Ønsker du å få en oversikt over de forskjellige tjenestene og hvilke filmer de har å by på kan du bruke JustWatch eller Playpilot.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *