Netflix-guiden

Netflix har vært tilgjengelig i Norge i en del noen år allerede, men tilbyr fortsatt et meget begrenset filmutvalg, pluss at søkefunksjonen kunne vært bedre.

På denne siden får du tips om nettsider med filmanbefalinger, og du får også tips om hvordan du kan åpne Netflix-arkivet. Vi presenterer også den beste søketjenesten for Netflix.

Hva er Netflix?
Netflix er en tjeneste for streaming av filmer og TV-serier. Tjenesten har lenge vært tilgjengelig i USA, men 17. oktober 2012 ble den tilgjengelig også for norske brukere.

Prisen for tjenesten er i utgangspunktet 89 norske kroner i måneden, men du kan teste ut tjenesten gratis i én måneden. For denne prisen kan du se ubegrenset på flere filmer og TV-serier, det vil si ubegrenset i betydningen at du kan se hvor ofte du vil og når du vil på filmene.

Netflix tilbyr tre forskjellige prisklasser. Basis koster 89 NOK, Standard koster 109 NOK, og Premium koster 139 NOK. Forskjellen går blant annet på videokvalitet, og antall skjermer du kan bruke samtidig. Du finner oversikten på netflix.com.

Netflix støtter flere ulike enheter som TV, datamaskin, PS3, Wii, Xbox 360, og forskjellige typer mobile enheter. Netflix har et godt grensesnitt med mulighet til å stoppe en film, og fortsette senere hvor du slapp. Mange av filmene på Netflix er tilgjengelige i HD. Videre er filmene tekstet.

Hvis du ser på en TV-serie, vil visningen fortsette på neste episode, neste gang du kjører Netflix-tjenesten – Netflix husker med andre ord hvor (hvilken episode) du så på siste gang.

Last ned filmer

Nå har Netflix endelig fått den funksjonen mange har ønsket seg. Du kan nå laste ned filmer på din enhet, og se på filmene på et senere tidspunkt uten tilgang til internett.

Les også: Nå kan du laste ned Netflix-filmer på PC-en din

Denne muligheten gjelder nå både for Netflix-apper på mobile enheter og på PC. Les mer i pressemeldingen på netflix.com.

Søkeverktøy

Det finnes ganske mange nettsider som tilbyr søketjenester som er bedre enn det Netflix har å tilby. Dette er de beste:

 • Unofficial Netflix Online Global Search
  En søketjeneste med det uvanlige navnet uNoGS (forkortelse for unofficial Netflix online Global Search) er kanskje den beste for Netflix. Her kan du blant annet søke på bestemt filmsjanger, språkversjon og eventuell undertekst. Hvis du søker på norsk undertekst, for eksempel, vil du få opp filmer som er tilgjengelig i Norge. Les mer om denne søketjenesten i vår guide.

 • JustWatch
  Dette er en spennende søketjeneste for Netflix som blant annet viser deg hva som er nytt på Netflix, altså hvilke nye filmer som er tilgjengelige i Norge. Les mer om tjenesten i vår guide.

 • Flixlist
  Her kan du søke i Netflix etter tittel, regissør eller skuespiller og du får samtidig tilgang til rating fra Rotten Tomatoes. Du kan videre bruke denne tjenesten til å bla i Netflix etter sjanger eller kategori, for eksempel oscarvinnere eventuelt toppfilmer på IMDB eller Rotten Tomatoes. Du finner Flixlist på flixlist.co.

 • FlickSurfer
  Dette er et søkeverktøy for Netflix som byr på et ganske enkelt grensesnitt. Du kan filtrere filmene etter forskjellige sjangere, og kan søke etter tittel, regissør eller skuespiller. Du får også informasjon om rating fra IMDB og Rotten Tomatoes. Du finner FlickSurfer på flicksurfer.com

 • InstantWatcher
  Instantwatcher er enda en søketjeneste for Netflix. Du kan se hvilke filmer som har fått rating på Rotten Tomatoes og du kan også se hvilke filmer som er blitt nominerte for ulike filmpriser. Du finner InstantWatcher på instantwatcher.com.

 • Leanflix
  Dette er en enkel søketjeneste som gjør det mulig å bla i filmer etter sjangere, år eventuelt andre kriterier. Den viser også rating fra IMDB og Rotten Tomatoes. Du finner tjenesten på leanflix.com.

 • WhatIsOnNetflix
  Dette er en nettside som kan brukes til å søke etter filmanbefalinger fra Internet Movie Database og Rotten Tomatoes. Du finner tjenesten på whatisonnetflix.com.

 • AGoodMovieToWatch
  Agoodmovietowatch.com/netflix er et nettsted som foreslår gode filmer på tjenester som Netflix. Nettstedet finner selv gode filmer, men brukerne har også mulighet til å gi filmene karakterer.

 • Allflicks.net
  Allflicks.net er et annerledes søkeverktøy for Netflix. Her kan du blant annet velge produksjonsår for en film, fra en skala fra 1900 til 2017. Du kan også filtrere søkeresultatet etter kategori.

Trikset som åpner Netflix-arkivet

Det du ser av kategorier i Netflix er kun det som vises på overflaten. Netflix har mange flere kategorier som ikke vises, men du kan få tilgang til disse ved å bruke en bestemt kode. Les mer om dette i vår Netflix-guide.

http://www.netflix.com/browse/genre/6839

Her kan du rett og slett endre nummeret på slutten av nettadressen, altså endre 6839 til et annet nummer. Her er det bare å prøve seg frem og se hva som skjer!

Filmanbefalinger

Er du ute etter filmanbefalinger og lister over de beste filmene på Netflix? Her får du masse gode tips:

Flere nyttige lenker

Dette er lenker som gir flere muligheter for Netflix-brukere:

 • Netflix Super Browse er en Firefox-utvidelse som gir deg tilgang til flere filmkategorier i Netflix.

 • Super Browse for Netflix er en Chrome-utvidelse som gir deg tilgang til flere filmkategorier i Netflix.

 • Netflix Party er en Chrome-utvidelse som gjør det mulig å se filmer sammen med venner. Visningen av filmen synkroniseres og det dukker opp eget vindu får chat.

 • OttoPlay er en Chrome-utvidelse som gjør at du får et inntrykk av at du kan velge filmer via en meny som på gammelsdags kabel-TV.

Blokkert innhold

Netflix har dessverre bestemt seg for å blokkere bruk av VPN og lignende metoder for å få tilgang til filmer utenfor Norge. Du vil få et varsel om dette når du skal se på en bestemt film. Det betyr at du kan se hvilke filmer andre land har tilgang til, men du kan ikke se blokkerte filmer. Les mer i vår artikkel.

Dette er blitt et kappløp mellom VPN-leverandører og Netflix. Den ene VPN-leverandøren etter den andre klarer å unngå blokkeringen, men kort tid etter har Netflix også klart å blokkere denne. Det nyeste i denne saken er at både ExpressVPN og Unlocator skal klare å unngå blokkeringen. Dette melder nettstedet unblocknetflix.co.uk. Nå spørs hvor lang tid det tar før Netflix oppdager denne muligheten, og blokkerer også denne. Du kan eventuelt prøve selv. ExpressVPN koster 12,95 dollar per måned, men kan prøves gratis i 30 dager. Unlocator koster 4.95 dollar per måned, men kan prøves gratis i 7 dager.

Vi har prøvd følgende VPN-tjenester:

 • ExpressVPN
 • Unblock-Us
 • Unlocator
 • Proxmate

Konklusjonen er at ingen av disse tjenestene virker, det vil si ingen av dem gir et bedre filmutvalg i Norge. Netflix klarer altså å blokkere alle slike tjenester.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *