Slik finner du de beste Netflix-filmene

Netflix har vært tilgjengelig i Norge i en del noen år allerede, men tilbyr fortsatt et meget begrenset filmutvalg, pluss at søkefunksjonen kunne vært bedre.

På denne siden får du tips om nettsider med filmanbefalinger, og du får også tips om hvordan du kan åpne Netflix-arkivet. Vi presenterer også den beste søketjenesten for Netflix.

Hva er Netflix?
Netflix er en tjeneste for streaming av filmer og TV-serier. Tjenesten har lenge vært tilgjengelig i USA, men 17. oktober 2012 ble den tilgjengelig også for norske brukere.

Prisen for tjenesten er i utgangspunktet 79 norske kroner i måneden, men du kan teste ut tjenesten gratis i én måneden. For denne prisen kan du se ubegrenset på flere filmer og TV-serier, det vil si ubegrenset i betydningen at du kan se hvor ofte du vil og når du vil på filmene.

Netflix tilbyr tre forskjellige prisklasser. Basis koster 79 NOK, Standard koster 99 NOK, og Premium koster 129 NOK. Forskjellen går blant annet på videokvalitet, og antall skjermer du kan bruke samtidig. Du finner oversikten på netflix.com.

Netflix støtter flere ulike enheter som TV, datamaskin, PS3, Wii, Xbox 360, og forskjellige typer mobile enheter. Netflix har et godt grensesnitt med mulighet til å stoppe en film, og fortsette senere hvor du slapp. Mange av filmene på Netflix er tilgjengelige i HD. Videre er filmene tekstet.

Hvis du ser på en TV-serie, vil visningen fortsette på neste episode, neste gang du kjører Netflix-tjenesten – Netflix husker med andre ord hvor (hvilken episode) du så på siste gang.

Last ned filmer

Nå har Netflix endelig fått den funksjonen mange har ønsket seg. Du kan nå laste ned filmer på din enhet, og se på filmene på et senere tidspunkt uten tilgang til internett.

Les også: Nå kan du laste ned Netflix-filmer på PC-en din

Denne muligheten gjelder nå både for Netflix-apper på mobile enheter og på PC. Les mer i pressemeldingen på netflix.com.

uNoGS

En søketjeneste med det uvanlige navnet uNoGS er kanskje den beste for Netflix. Her kan du blant annet søke på bestemt filmsjanger, språkversjon og eventuell undertekst. Hvis du søker på norsk undertekst, for eksempel, vil du få opp filmer som er tilgjengelig i Norge.

Du kan søke etter rating og et bestemt år som filmen ble produsert. Til slutt kan du velge om søkeresultatet sorteres etter relevans, dato, rating, tittel, videotype, produksjonsår eller lengde på filmen.

Videre får du direktetilgang til anmeldelser fra imdb.com og rottentomatoes.com, pluss lenker til aktuelle trailere, altså informasjon som kan bidra til å hjelpe deg til å finne film som er verdt å se. Les mer om uNoGS i vår guide.

Andre søketjenester

Her får du en oversikt over de beste søketjenestene som kan brukes til å søke i Netflix-katalogen.

JustWatch

Nettsiden justwatch.com har en oversikt over de nyeste filmene, det vil si filmene som nylig er blitt lagt til Netflix..

Trikset som åpner Netflix-arkivet

Det du ser av kategorier i Netflix er kun det som vises på overflaten. Netflix har mange flere kategorier som ikke vises, men du kan få tilgang til disse ved å bruke en bestemt kode. Les mer om dette i vår Netflix-guide.

http://www.netflix.com/browse/genre/6839

Her kan du rett og slett endre nummeret på slutten av nettadressen, altså endre 6839 til et annet nummer. Her er det bare å prøve seg frem og se hva som skjer!

Smartflix

Med Smartflix får du tilgang til hele Netflix-katalogen. Det dreier seg over 14 000 filmer og TV-serier. Du vil oppleve at utvalget av filmer blir betydelig større.

Smartflix er en app som bruker optimalisert VPN-funksjon og som dermed gir deg tilgang til hele Netflix-katalogen uansett hvor i verden du er. Appen fungerer sammen med Netflix-spilleren du allerede bruker. Les mer i vår guide.

Filmanbefalinger

Er du ute etter filmanbefalinger og lister over de beste filmene på Netflix? Her får du masse gode tips:

Flere nyttige lenker

Dette er lenker som gir flere muligheter for Netflix-brukere:

  • Netflix Party er en Chrome-utvidelse som gjør det mulig å se filmer sammen med venner. Visningen av filmen synkroniseres og det dukker opp eget vindu får chat.

  • OttoPlay er en Chrome-utvidelse som gjør at du får et inntrykk av at du kan velge filmer via en meny som på gammelsdags kabel-TV.

Blokkert innhold

Netflix har dessverre bestemt seg for å blokkere bruk av VPN og lignende metoder for å få tilgang til filmer utenfor Norge. Du vil få et varsel om dette når du skal se på en bestemt film. Det betyr at du kan se hvilke filmer andre land har tilgang til, men du kan ikke se blokkerte filmer. Les mer i vår artikkel.

Dette er blitt et kappløp mellom VPN-leverandører og Netflix. Den ene VPN-leverandøren etter den andre klarer å unngå blokkeringen, men kort tid etter har Netflix også klart å blokkere denne. Det nyeste i denne saken er at både ExpressVPN og Unlocator skal klare å unngå blokkeringen. Dette melder nettstedet unblocknetflix.co.uk. Nå spørs hvor lang tid det tar før Netflix oppdager denne muligheten, og blokkerer også denne. Du kan eventuelt prøve selv. ExpressVPN koster 12,95 dollar per måned, men kan prøves gratis i 30 dager. Unlocator koster 4.95 dollar per måned, men kan prøves gratis i 7 dager.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.