Det nye Nasjonalmuseet!

Det nye Nasjonalmuseet åpner lørdag 11. juni 2022. Vi har sett nærmere på nettsiden.

Nasjonalmuseet

Hjemmesiden er nasjonalmuseet.no. Det første som møter oss er animert bakgrunn og det er slett ikke god start. Det er en trist utvikling. En animert bakgrunn er uting fordi den forstyrrer brukeropplevelsen.

I tillegg er de ikke helt enkelt å finne grunnleggende informasjon om Nasjonalmuseet. Webutviklere glemmer ofte det mest grunnleggende. Vi finner ingen informasjon om hvem som har utviklet nettsiden. Vi har tatt kontakt med Nasjonalmuseet for å få denne informasjonen, men har (selvfølgelig) ikke fått noe svar.

Etter litt googling har vi funnet informasjon om Metric Design på nasjonalmuseet.no, men det virker som dette selskapet kun designet logoen og ikke nettsiden. Etter mer googling har vi funnet ut det er selskapet knowit.no som har utviklet nettsidene for Nasjonalmuseet.

Videre savner vi en funksjon på nettsiden som gjør at man kan besøke museet via internett, altså en virtuell visning. Kanskje dette er planlagt i fremtiden, kanskje ikke. Vi fant kun korte presentasjoner av det museet har å by på i selve bygningen.

Vi sliter faktisk med å finne noe noe positivt å si om de nye sidene. Vi ser at utviklerne forsøker å gjøre nettsiden så moderne som mulig, men dette forsøket er ikke vellykket. Det er ikke spesielt enkelt å finne frem og de har satt inn elementer som gjør brukeropplevelsen dårligere enn den kunne vært og det frister faktisk ikke med gjentatte besøk. Dette er spesielt skuffende med tanke på at det er Den norske staten som driver Nasjonalmuseet.

For ordens skyld, denne omtalen handler kun om nettsiden nasjonalmuseet.no og ikke om den fysiske bygningen. Ønsker du å lese en anmeldelse av det fysiske Nasjonalmuseet finner du den på nrk.no.

Menyene

Dette er de viktigste sidene:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.