Amazon utfordrer Netflix

Amazon har tidligere lansert tjenesten Prime Video i USA, og denne er nå tilgjengelig i Norge. Dette er en tjeneste som tilbyr streaming av filmer og TV-serier, og er dermed en ny Netflix-konkurrent. Prisene er lavere, men utvalget er foreløpig svært begrenset.
Les også: Filmstrømmetjenester

Amazon Prime Video tilbyr blant annet en mulighet til å laste ned filmer for å se på det offline, det vil si uten at du trenger å være koblet til internett. Det store trekkplasteret er «The Grand Tour» med Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May.

Prisen er i utgangspunktet 5.99 euro (58 kroner) per måned. Akkurat nå er det introduksjonstilbud på 2.99 euro (29 kroner) per måned for de første 6 månedene. Du kan prøve tjenesten før du eventuelt betaler.

Last ned Prime Video-appen

Du får tilgang til Amazon Prime Video i nettleseren din via primevideo.com, eller du kan laste ned en app for din enhet:

Prøv selv!

Du kan bare gå til primevideo.com og klikke på «Start your free trial». Du blir da satt over til innlogging til din Amazon-konto, eller du kan registrere deg hvis du ikke har en Amazon-konto fra før av. Du velger gyldig betalingsmetode og klikker på Continue-knappen. Du får til slutt en oversikt over din bestilling og kan klikke på «Start your 7-day free trial»-knappen.

Status april 2018

Vi prøver tjenesten for tredje gang for å sjekke om den er blitt noe bedre. Vi søker på Woody Allen, men får ingen filmer i søkeresultatet. Vi søker Scorsese og får kun Taxi Driver, The King of Comedy, Shutter Island og Hugo. Vi søker Tarantino og får Inglourious Basterds og Pulp Fiction. Konklusjonen er at tjenesten er rimeligere enn Netflix og du finner mange gode filmer her, men at filmutvalget ikke er blitt særlig bedre i løpet av det siste året.

Status i september 2017

Vi prøver igjen for å se om det har skjedd noen endring i filmutvalget. Vi søker på Woody Allen og vi får faktisk opp TV-serien «Crisis in Six Scenes» som er laget av Woody Allen, men ingen av filmene. Deretter søker vi på Scorsese og vi får da tre treff: Hugo, Taxi Driver og Shutter Island. Søkeordet Tarantino ga kun Pulp Fiction.

Konklusjonen er at tjenesten er blitt litt bedre, men forskjellen er ganske liten.

Status i februar 2017

Amazon Prime Video ble lansert i Norge onsdag 14. desember. Vi prøvde tjenesten i begynnelsen av januar og førsteinntrykket var ganske dårlig. Utvalget var begrenset og søkefunksjonen imponerte ikke. Hvis vi for eksempel søkte på Woody Allen fikk vi opp en del treff, men ingen Woody Allen-filmer. Søkeordet Scorsese ga kun to treff: Hugo og Shutter Island. Søkeordet Tarantino ga kun Pulp Fiction. Vi prøver de samme søkeordene i dag, rundt fire uker senere, men vi får nøyaktig samme resultat.

Konklusjonen er at Netflix har ingenting å frykte. Hvis du er en filmentusiast har denne tjenesten et ganske dårlig utvalg. Hvis du derimot har vært en fan av TV-programmet Top Gear og ønsker å se mer av Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May, er dette absolutt noe for deg!

Kilder: Primevideo.com, Dinside.no

You may also like...

1 Response

  1. Stein sier:

    Enig i konklusjonen.
    Det er kun hvis man må få med seg Grand Tour (gamle Top Gear-gjengen) at man bør betale for denne tjenesten.
    Ellers er utvalget for oss nordmenn begredelig.
    Det internasjonale utvalget er bra, men vi nordmenn får kun et særdeles begrenset utvalg vi kan se her hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *