Facebook-tiltak vekker reaksjoner

Vi har tidligere publisert en artikkel som beskriver en vanskelig situasjon for oss brukere. Nettgiganter som Fecebook og Twitter får flere og flere brukere, men samtidig blir de mindre og mindre fleksible, det vil si brukerne får mindre kontroll.

Les også: Nettgigantene tar kontrollen fra oss
Tiltak mot falske nyheter

Vi har nå funnet en nettside som «forklarer» denne saken. Utviklerne fra Facebook har lagt ut en melding og her sier de har gjort dette fordi de ønsker å forhindre manipulasjon av lenker, det vil si de ønsker å utelukke spredning av falske nyheter.

As part of our continuing efforts to stop the spread of misinformation and false news on our platform…

…og videre:

By removing the ability to customize link metadata (i.e. headline, description, image) from all link sharing entry points on Facebook, we are eliminating a channel that has been abused to post false news.

Dette er jo en merkelig grunn, men slik er det altså. Facebook gjør dette visstnok for å forhindre manipulasjon av lenkene – giganten frykter at brukeren forvrenger sannheten. Du finner meldingen på developers.facebook.com

Sterke reaksjoner

I kommentarfeltet på nettsiden developers.facebook.com har det strømmet inn protester fra sinte brukere. Dette gjør at svært mange redaktører må endre sine arbeidsrutiner, fordi Facebook-innlegg som er lenker til andre nettsider lar seg ikke redigere. De første meldingene fra juni 2017, men det strømmer inn flere kommentarer og de siste meldingene er fra september 2017. Denne saken er dessverre aktuell også i dag, fordi vi kan fortsatt ikke redigere lenker (det vil si såkalt metadata) på Facebook.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *